2012.05.09. | Vízilabda
Finisébe érkezett a Bajnokok Ligája Final Fourra való felkészülés a TEVA-Vasas-UNIQA számára. A csapat csütörtökön utazik Nagyváradra, Földi László vezetőedzővel még itthon, a Komjádiban beszélgettünk.

2008 után ismét bejutottunk Európa legjobb négy csapata közé, így érthető, ha mindenki felfokozott várakozásokkal készül a nagyváradi Final Fourra. A csapat a héten még itthon gyakorolt, szerda délelőtt volt az utolsó, inkább már csak átmozgató jellegű edzés a Komjádiban.

Ezt megelőzően, kedd este díszvacsorára volt hivatalos az egész csapat és a szakmai stáb, méghozzá a Best Western Hungária Hotel tulajdonosának jóvoltából. A hotel egyébként is jó ómen a TEVA-Vasas-UNIQA számára, hiszen itt szálltak meg a fiúk a Dubrovnik elleni hazai meccs előtt is, amelyen végül parádés, Final Fourt érő győzelmet arattak.
Az ünnepélyes külsőségeknek ezzel még nincs vége, egyenszerelés is készül a BL-fináléra, csütörtök reggel már ebben vágnak neki az útnak a játékosok. A keret tagjai közül mindenki egészséges, és a hangulat is remek, erről személyesen is meggyőződhettünk szerda délelőtt. A tréning után pedig Földi Lászlóval beszélgettünk.

Mi történt a bajnoki finálé óta?
- A döntő utáni néhány nap, illetve a legutóbbi hétvége pihenéssel telt, de ezeket leszámítva keményen edzünk. Minden a munkáról és a felkészülésről szól.

Milyen állapotban van most a csapat?
- Úgy érzem, elvégeztük azt a munkát, amire szükség volt. A szezon végén nagy csodát már egyébként sem lehet tenni. A srácok tudnak mindent, és ha kihozzák magukból a maximumot, akkor remélhetőleg meg tudják csinálni, amit akarnak.

Csak remélhetőleg?
- Azért fogalmaztam így, mert ebben a periódusban a felgyülemlett fizikai és a mentális fáradtság nagyon sok mindent befolyásol. Persze nemcsak nálunk, hanem az összes csapatnál. Nagyon fontos például az is, hogy az esetleges sérülések és betegségek elkerüljenek minket Nagyváradon. Ezért mondtam, hogy ha minden rendben lesz, akkor előrukkolhattunk egy nagyon jó játékkal, és természetesen ebből következően egy nagyon jó eredménnyel is.

Ehhez minden bizonnyal a hazai Jug-meccshez hasonló eufória kellene, pláne pénteken a Recco ellen. Lehet ilyesmit tervezni egyáltalán?
- Nehéz kérdés, mert sokféle tényezőn múlik egy-egy találkozó alakulása. Az mindenképpen pozitív, hogy a Reccót elég csak eggyel legyőznünk, és nem kell öttel, mint Dubrovnikot. Viccet félretéve, minden attól függ, hogy az adott meccsen, az adott pillanatban ki mit tud kihozni magából.

Mire lehet hagyatkozni taktikailag egy olyan komplett világválogatott ellen, mint a Pro Recco?
- Nem nagyon szabad hibáznunk, mellette pedig nagyobb kockázatot is kell vállalnunk, ha fel akarjuk velük venni a versenyt. Nagyjából az fog dönteni, hogy a rizikósabb húzásaink milyen százalékban jönnek majd be. Fontos lesz a szemtől szembe párharcok alakulása is, és persze ahogy mindig, most is sok múlik az előny-hátrány játékon. Ezekről már számtalanszor volt szó a szezon során, csak most egy kicsit magasabb szinten kell sikerrel vennünk az akadályokat.

Mit tud a helyszínről? Milyen hangulatra számít?
- A nagyváradi uszodában már játszottunk pár éve, azóta nem nagyon változott, egy szép, fedett létesítményről van szó, ami talán kicsit kisebb, mint a Komjádi. Reméljük, sokan eljönnek, egyrészt a Vasas-szurkolók közül, másrészt az ottani magyarok közül. Abban biztos vagyok, hogy fantasztikus hangulat lesz, és nyilván a játékosokat is feldobja majd, hogy egy nemzetközi sorozat döntőjében nekik szurkolnak a legtöbben a helyszínen.

Milyen eredménnyel lenne elégedett a torna a végén?
- Szeretnénk minden meccset megnyerni, és ahogy Jug ellen is mondtam, ez nem kincstári optimizmus, hanem tényleg így gondoljuk. Az első nyilván különösen nehéz lesz, és sokat ki fog venni fizikálisan a csapatokból. Utána pedig teljesen más az első vagy a harmadik helyért játszani. A két győztes nyilván feldobottan érkezik a fináléba, a két vesztes közül pedig kicsit leegyszerűsítve azé lesz a bronz, aki jobban akar majd nyerni.

dan  

 További fotók a vacsoráról>>

 

 

 


Hirdetések