Jenkei Dániel, 2023.05.16. | Birkózás

Fiatal tehetségünk pályafutása első felnőtt bajnoki címét ünnepelhette, de mellette is több dobogós, valamint pontszerző helyezést hoztak birkózóink az összevont országos bajnokságról.

Arszunkaev Musza korosztályos szinten már világversenyeken is bizonyított, most pedig a magyar felnőtt mezőnyben is letette a névjegyét. Klubunk 18 éves ígérete 92 kg-ban, szabadfogásban lett országos bajnok hétvégén a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett viadalon.
 

(fotó: MBSZ)

 

A program egyébként maratoni volt, hiszen egyszerre rendezték a szabad –és a kötöttfogás, valamint a női szakág bajnoki küzdelmeit.

Vasas-részről a hölgyeknél Pók Karolina és Busa Réka is ezüstérmes lett, ahogy Egyed Balázst is csak a döntőben tudták megállítani. Ez utóbbi volt a legkellemesebb meglepetés egyébként a három második helyünk közül.

Bronzérem jutott kötöttfogásban Almási Bencének és Ubránkovics Norbertnek, ami szintén remek eredmény mindkét versenyzőnk részéről.

Rajtuk kívül pedig Fábián András, Adelman Márk, Gazdag Ádám és Rosz Roland is ötödik helynek örülhetett.

 

Az összesített eredmények szempontjából így elsősorban a szabadfogásúaknál volt keresnivalónk, az itteni csapatversenyben a Vasas SC a harmadik helyen végzett.

 

Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgatót kértük értékelésre:
- Összességében azt mondhatom, hogy szinte minden versenyzőnk, aki szőnyegre tudott lépni, kitett magáért és végigküzdötte a mérkőzéseit. Nem mondom, hogy a legszerencsésebb verseny volt ez számunkra, hiszen az ob előtti utolsó edzésünkön két éremesélyes versenyzőnk is megsérült, emellett pedig néhány többre hivatott sportolónk a sorsolásnál nem húzott jól, és olyan ágra került, ahonnan nem volt esély a komolyabb eredmény elérésére. Ezzel együtt Musza bajnoki címének nagyon örülünk, rendkívül stabil, fegyelmezett és türelmes birkózás mutatott, ezzel beváltotta a reményeinket. A döntő második menetében pedig gyakorlatilag hengerelt. A fiúmezőnyben dicséret illeti a három további érmesünket, akik tényleg kihozták a maximumot magukból, a női verseny két ezüstérmese kapcsán viszont maradt a szakmai stábban hiányérzet, itt akár fényesebb érem is összejöhetett volna az előzetes várakozások alapján. Az összkép mindennel együtt pozitív, mi pedig dolgozunk tovább a sikerekért.

Hirdetések