2012.04.27. | Birkózás
Egy évvel az anyaegyesület centenáriumi ünnepségsorozata után a Vasas birkózói is a szakosztály századik születésnapját ünnepelik.

Örök időkre fennmaradó történelmi tény, hogy birkózóink közül került ki a Vasas első magyar bajnoka, Szelky Ottó személyében. A kései utódok szervezésében, az emlékezés első állomásaként április közepén kétnapos rendezvénysorozat zajlott a Fáy utcai csarnokban, ahol a birkózószőnyegen zajló küzdelmeken túl, rendkívül gazdag tartalmú kiállítás és film megtekintése adott alapot a múltidézésre a szakosztály szép számmal összejövő egykori és mai tagjai számára.

Szombaton, április 14-én nemzetközi junior kötöttfogású versenyt, valamint a Budapest Kupa - Matura Mihály Emlékversenyt rendezték meg, míg másnap a Centenáriumi Vágó-Wágner Róbert Emlékverseny keretében ifjúsági kötöttfogású válogatóra és felnőtt szabadfogású rangsorversenyre került sor.

Az ünnepi program megnyitásaként Markovits László a Vasas SC elnöke, és Fördős László a Vasas SC örökös tiszteletbeli elnöke szólt az egybegyűltekhez, majd három emlékplakett átadására került sor. Hegedűs Csaba, a magyar sport 100. olimpiai aranyérmese, Kacsó Tibor a szakosztályt tíz éve önzetlenül támogató mecénás és Markovits László részesült ebben az elismerésben.

- Legendás sportvezetőnk Vágó-Wágner Róbert menye, Wágner Maja fáradhatatlan munkával gyűjtötte össze azokat fellelhető dokumentumokat és relikviákat, amelyekből színvonalas kiállítást állított össze, Dobor Dezső pedig remek filmmel járult hozzá a megemlékezéshez, amely igazán intenzíven zajlott a Fáy utcában. A különböző generációk riadóláncszerűen mozgósították egymást, szerencsére nagyon sokan el tudtak jönni közülük, és „komoly” viták alakultak ki, hogy ki kit is vert meg annakidején. Maga a verseny ezúttal csak amolyan körítés féle volt, hiszen az ünneplésen volt a hangsúly – tudtuk meg Bódi Jenő szakosztály igazgatótól.

A tények azért természetesen rögzítésre kerültek ezen a téren is, az ifjúsági viadalon a Vasas fiataljai egy arany-, és két ezüst- valamint bronzérmet tartottak itthon. A felnőttek között Turbucz István, Farkas Gábor, Fodor Tamás és Fodor Péter végzett az első helyen.

ja   
fotó: Doba István   
 További képek a rendezvényről>>


Hirdetések