Nagy Dániel, 2023.05.12. | Birkózás

Az U17-es birkózók országos bajnokságán a lányok mellett a kötött- és a szabadfogásúak között is kijutott a klubunk versenyzőinknek az érmekből, Tótok Péter ráadásul – mindkét esetben – a súlycsoportjánál magasabb kategóriában szerzett aranyat. 

Újabb hétvége, újabb vasasos sikerek birkózásban: néhány nappal ezelőtt az U17-es korosztály országos bajnokságát rendezték meg, amin ismét szép eredményeknek örülhettünk.

A kötöttfogásúak viadalát Pesterzsébeten, a Kruj Iván Sportcsarnokban rendezték meg, ahol Tótok Péter a sajátjánál eggyel magasabb súlycsoportban, az 55 kilósok között tudott diadalmaskodni – a fináléban klubtársát, Arszunkaev Ahmadot legyőzve. Másnap még több megszerzett medálra volt kilátás, hiszen a szabadfogásúak és a lányok következtek, a mezőnyt pedig mi láttuk vendégül a Sterbinszky-csarnokban. A lányok között Munk Maja (65 kg) lett aranyérmes, míg a fiúk között Arszunkaev Ahmad (55 kg), Tótok Péter (60 kg, a sajátjánál kettővel feljebb!) és Veress Bence (92 kg) állhatott fel a dobogó tetejére. Mellettük medálnak örülhetett még Farnadi Mátyás (második az 55 kilósok között) és Tóvölgyi Marcell (60 kg-ban harmadik), Szabó Dániel (80 kg) és Nagy Máté (+110 kg) pedig ötödik lett.

Az eredményeinkkel pedig ismét kiharcoltunk egy csapataranyat, a szabadfogású fiúk között lettünk a legjobbak.
 


 

„Ki kell emelni Peti teljesítményét, de nemcsak az elmúlt hétvégét, hanem két hetet. Alapprogramos KIMBA-versenyző, aminek köszönhetően nemrég Iránban is megmérette magát nemzetközi edzőtábor keretén belül. Versenyen is szerepelhetett kint, amit meg is nyert, pár nappal később pedig már az ob-n lépett szőnyegre. Mindkét fogásnemben a saját súlycsoportja fölött szerepelt, szabadban ráadásul csapatérdekből a hatvanasak között indult el, de az sem okozott gondot neki. Nagyon büszkék vagyunk, le a kalappal előtte – mondja elismerően edzőnk, Wöller Ákos. – Ám a többieket sem szabad elfelejteni, mindenki odatette magát; Munka Maja szintén fontos sikert aratott, hiszen az első két válogatón kikapott a legnagyobb ellenfelétől, azóta viszont már másodjára győzte le a lányt, így kettő-kettőre állnak jelenleg. Legközelebb Bukarestben találkozhatnak a szőnyegen, így akár a döntő is összejöhet, amin a válogatottság múlik. A serdülők sem pihentek a múlt hét végén, a válogatottal Lengyelországban szerepelt Láng Vince és Pécsi Szebasztián – előbbi arany-, utóbbi ezüstérmes lett, egészen erős mezőnyben; ez biztató a kaposvári Eb előtt.”


Hirdetések