Nagy Dániel, 2023.05.08. | Műkorcsolya

Tartalmas évadot zártak klubunk szinkronkorcsolyázói, akik a tavalyi sportágtörténelmi sikert is túlszárnyalva hetedikek lettek a Lake Placidben megrendezett világbajnokságon.

Egy évvel ezelőtt örömmel számolhattunk be róla, hogy a Vasas szakosztályához tartozó Team Passion formáció sportágtörténelmi sikert elérve nyolcadik helyen fejezte be a kanadai szinkronkorcsolya-világbajnokságot, amely a magyar indulók esetében az addigi legjobb eredménynek számított. A csapattagok rövid pihenő után motiváltan vágtak bele a felkészülésbe, néhány héttel a vb után már vissza is tértek a jégre.

„Májusban kezdődik az alapozás, ekkor áll össze a keret a következő évadra. Ha minden jól megy, június közepéig a külföldi koreográfusunkkal elkészítjük legalább az egyik új programunkat; ez tavaly is így történt. Ezt követően még vár egy rövid nyári szünet a lányokra, ami után viszont újra gőzerővel zajlik a munka – mondja Kendelényi-Gulyás Erika, a Team Passion vezetőedzője. – Novemberben már elindulnak az előversenyek, januártól pedig már a legfontosabb megméretéseink érkeznek, szépen sorban. A versenyeken kívül is számos fontos pontja volt ezeknek a hónapoknak: a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség a mi csapatunkat kérte fel, hogy moderátorként közreműködjön a technikai specialisták, így például a bírók szemináriumán, amit Budapesten tartottak. A versenyzőink bemutató csapatként segítettek a résztvevők tudásfrissítésében, akik aztán az évad legfontosabb eseményein pontoztak. Óriási megtiszteltetés, és egyben lehetőség volt ez a csapatnak a szereplésre. Emellett ki kell emelni, hogy egy kanadai szakember, Pascal Denis is meglátogatott minket a hazai szövetségnek köszönhetően, aki a tavalyi és az idei vb-t megnyerő csapat edzője. Mondanom sem kell, rengeteget jelentett ez a korisainknak, örök élmény marad nekünk.”
 




A szakember látogatása után beindult a versenyévad, egy hazai, majd Brnóban egy nemzetközi versennyel. Az év elején országos bajnokság és Challenger Series-ek is voltak a naptárban, áprilisban pedig eljött az idő, újra vb-n bizonyíthattak a csapattagok: a Lake Placidben megrendezett világverseny – nem meglepő módon – a 2022/23-as évadban is a legfontosabb megméretése volt a versenyzőinknek, akik ennek megfelelően az észak-amerikai eseményre időzítették a legjobb formájukat.

 


Óriási volt az öröm a csapat háza táján, hiszen a hetedik helyet szerezték meg a vb-n
 

„Az évad első versenyein nem tudtuk hozni azt a teljesítményt, amire valójában képes a csapat, mindig becsúszott egy-egy hiba, nem tudtunk tiszta programot korcsolyázni. A világbajnokságon viszont a rövid és a szabad programban is a szezon legjobb eredményét értük el, minden a tervek szerint sikerült. A kezdés előtt már a nyolcadik hellyel is végtelenül elégedettek lettünk volna, hiszen a mezőny rendkívül közel volt egymáshoz, tudtuk, hogy csak a legjobb formánkkal tudunk ilyen előkelő pozícióban végezni. Óriási dolog a hetedik hely, már csak észak-amerikai és finn csapatok tudtak minket megelőzni; a fejlődésünket jól mutatja, hogy tíz évvel ezelőtt még a tizenkilencedik helyen fejezte be a csapatunk a vb-t. Bízom benne, hogy a folytatásban is hasonló tempóban tudunk fejlődni. Ami külön pozitívum, hogy egyre több fiatal választja ezt a szakágat, remélem a sikereinkkel mi is tudjuk őket ebben motiválni.”


Hirdetések