Jenkei Dániel, 2023.05.06. | Röplabda

Története során nyolcadszor is bajnok a Vasas női röplabdacsapata! A mieink egészen elképesztő fölényben játszottak a Békéscsaba ellen, és simán nyerték a finálé harmadik felvonását is.

Női Extraliga-döntő, 3. mérkőzés:
Vasas Óbuda – Swietelsky-Békéscsaba 3:0 (11, 17, 13)


Folyondár utca, 1000 néző. V: Adler, Kiss Z.

Vasas Óbuda: Török 1, Papp 8, Bannister 19, Fricová 11, Abdulazimova 18, Skrypak 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Fábián, Boyko 1, Vezsenyi 2, Kump, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

BRSE: Aktas 11, Bodnár 2, Drpa 6, Vaszileva 7, Pintér, Bagyinka. Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki 4, Olijnyik, Mosher 2. Vezetőedző: Tóth Gábor. 17, 13)


Hát sikerült rátenni egy lapáttal...vagy inkább még tízzel az eddig is fantasztikus döntőbeli teljesítményre!

A mieinket cseppet sem bénította meg a zsúfolásig telt Folyondár-csarnok hangulata, és a szinte leplezetlenül ünneplésre készülő, fantasztikus hangerejű Vasas-tábor.

Igazából egy másodpercig nem volt kérdés, rögtön az első labdamenetek után öt fölé nőtt az első szettben a különbség, és végül mindössze tizenegy pontot szerzett a vendégcsapat az nyitófelvonásban.

Jó, jó, gondoltuk, azért majd biztos felszívják magukat, de a vasasos lányok valami elképesztő mentális és játékbeli fölényben röplabdáztak ezen a szombat estén, így aztán többször is kiszámolták a szurkolóink az ellenfelet.

A második szett lett a "legszorosabb", akkor tizenhétig jutott az ellenfél, hogy aztán a harmadikban az Extraliga-MVP Bannister vezetésével sorra adjuk be a kegyelemdöféseket.
 


Az utolsó pont ebben a szezonban Vezsenyi Adriennek jutott, de a Vasas Óbuda nagybetűs csapatként, közös erővel húzta be a szakosztály történetének nyolcadik bajnoki címét.

Jöhetett a fieszta, a tűzijáték, a konfetti, a pezsgőlocsolás, közös fotók az utánpótlásjátékosainkkal és a drukkerekkel, no meg a főszereplők éltetése, Jámbor Jánostól Fábián Fannyn át Sarlós Mártonig. És hát persze Giannis, akinek görögül is köszönetet mondtak szurkolóink.

Nem lehet kérdés, hogy melyik Magyarország első számú női röplabdacsapata manapság...
 

"Nagy gratuláció és köszönet!”

Markovits László klubelnök szavai női röplabdacsapatunk történetének nyolcadik bajnoki címe után:

"Csak sokadszorra is ismételni tudom magamat, le a kalappal a Vasas-röplabda előtt! Egészen példaértékű az a teljesítmény, melyet felnőttcsapatunk produkált az idén is!  
A lányok szinte végig kimagasló szinten játszottak a szezonban, szívből gratulálunk nekik az újabb bajnoki címhez! 
Számomra idáig is egyértelmű volt, hogy szisztematikus építkezés, kiváló szakmai munka folyik, aminek az élén többségi tulajdonosunk, Jámbor János, Sarlós Márton ügyvezető és Giannis Athanasopoulos vezetőedző állnak. 
Kiemelt köszönet jár még a nagyon hűséges szurkolóinknak is, ki merem jelenteni, ők is maximálisan megérdemlik a bajnoki cím elismerést a szurkolói kategóriában.
Emellett ne felejtsük el a szakmai hátországot, a Vasas röplabda-utánpótlást sem, hiszen kiemelkedő nevelőmunka zajlik ilyen téren nálunk hosszú ideje, Kőnig Gábor juniorcsapatának az NB I-es bronzérme is egészen elképesztő fegyvertény. Folyamatosan számolhatunk az újabb és újabb tehetségekkel.
A Folyondár Sportközpont vezetőinek, munkatársainak is jár még az elismerés, hiszen mindent megtesznek, hogy a lehetőségek mentén a szürke hétköznapokban minden a röplabdaszakosztály rendelkezésére álljon. Hajrá Vasas!
"

 


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések