2012.04.21. | Labdarúgás
Az első félidőben megszerezett vezetésünket gyorsan egalizálta a Pápa, utána pedig már nem sok sanszunk volt a gólszerzésre, így 1-1-re végződött a bentmaradás szempontjából rendkívül fontos találkozó. Nem vagyunk elégedettek.

Vasas - Pápa 1-1 (1-1)
Illovszky-stadion, 2000 néző
Vezette: Kassai (Kispál, Ring)

Vasas: Ilizi - Görgényi, Kovács G., Gyepes, Takács Z., Katona (Ferkó Cs., 69.), Mehmedagic, Bárányos (Kiss T., 74.), Farkas B., Dajic, Hercegfalvi (Kovács Á., 46.),
Vezetőedző: Marijan Vlak

Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M., Farkas A., Horváth L. (Dóczi, 89.), Lovrencsics, Gyömbér, Quintero (Arsic 65.), Seye,
Vezetőedző: Bene Ferenc

Góllövő: Görgényi (21.) ill. Farkas A (28., 11-es)
Sárga lap: Rodenbücher (22.), Nagy S. (24.), Ilizi (26.), Gyömbér (91.)

Bár nem voltak kiemelkedően sokan a Pápa elleni mérkőzésen a lelátón, de a kezdés előtti percekben azért még volt némi sor a pénztáraknál, így levonhattuk következtetésképpen, hogy a szurkolók a nehéz helyzet ellenére is kitartanak a csapat mellett .

Az első félidő alapján pedig azt szűrhettük le, hogy a pápai csapat korántsem tartozik a verhetetlen kategóriába, ám mégsem sikerült döntő fölényre szert tenni ellenük ebben a játékrészben.
Tény, hogy az első percektől kezdve mezőnyfölényben játszottunk, de ez helyzetekben nem igazán nyilvánult meg. Ha pozitívumot keresünk, akkor megemlíthető például, hogy a balszélső Katona Máté többször is megverte védőjét a kezdés után.

A 18. percben Dajic kotort bele gyengén egy beadásba, ez volt az első apró lehetőségünk, előtte a mi kapunk előtt csupán egy erősen meglőtt Gyepes-hazaadás okozott némi riadalmat.
A 22. percben így gyakorlatilag a semmiből szereztünk vezetést, az egyik pápai védő egy rosszul sikerült szereléssel a felfutó Görgényi elé tálalt, aki higgadtan kilőtte a hosszú alsót, megszerezve ezzel első élvonalbeli gólját.

A következő percekben Kassai Viktor körül forgott a világ, előbb kiosztott két sárgát az egyre brutálisabb pápai belépők miatt, majd megítélt egy tizenegyest a sárga-feketéknek. A 28. percben Ilizi nagyon rossz ütemben jött ki a kapujából, elsodorta Seyét, akinek több sem kellett, és látványosan elesett. A büntetőt Farkas Attila értékesítette, így hamar elolvadt az előnyünk.

A gól feldobta a Lombardot, a következő percekben inkább ők támadtak, de azért igazán komoly nyomásról az ő esetükben sem lehetett beszélni. A szünet előtt közvetlenül még szerettünk volna mi is kapni egy tizenegyest, többen kezezést reklamáltak egy beadásunk után, de Kassai sípja ezúttal néma maradt…

A második félidő első periódusában nehéz volt megfejteni, hogy mit akarnak a csapatok, a küzdelemmel megvolt, de a rengeteg technikai hiba miatt élvezhetetlenné vált a játék. Ebből a melankóliából csak a 63. percben jöttünk ki, akkor viszont felpezsdült az élet az Illovszky-stadionban. Kassain és az asszisztensén kívül mindenki látta, hogy egy pápai kézre pattant a labda a tizenhatoson belül, a jogosan elvárt büntető viszont elmaradt.

A játék viszont megélénkült, előbb Gyömbér ziccerét védte bravúrral Ilizi, majd az ellentámadásnál Bárányos lőtt fölé közelről. A továbbiakban is akadtak apró lehetőségeink, főleg Dajic révén, de ha önkritikusak vagyunk, bevallhatjuk, hogy nem igazán volt benne a mi játékunkban sem a gól.

A végén mégis majdnem kaptunk egyet, Ilizi egy közeli fejest bravúrral védett, más érdemeleges viszont már nem történt. Az 1-1-es döntetlennek szemmel láthatóan a vendégek örültek jobban, akik így megtartották hárompontos előnyüket velünk szemben. Az biztos, hogy nem ez volt az utolsó esélyünk, de egy újabb sanszot elszalasztottunk arra, hogy bizonyítsuk, a Vasasnak az NB I-ben van a helye.

dan
fotó: Doba István

 


Hirdetések