2012.04.20. | Röplabda
Ma este hat órakor kerül sor a 2011-12-es idény bajnoki döntőjének első összecsapására, a Vasas Óbuda és a TEVA Gödöllő RC csapatai között.

Közel egy hónap telt el a Békéscsaba elleni utolsó bajnoki elődöntő mérkőzés óta. Jókay Zoltán vezetőedzőtől az tudakoltuk, sikerült-e csúcsformába hozni a csapatot, készen állnak-e a fináléra?
- Teljes mértékben készen. A hét elején megérkeztek fiataljaink is a korosztályos Eb-selejtező tornáról, így teljes a keret. Az elmúlt két hétben több felkészülési mérkőzést is vívtunk, úgy vélem mindenki visszazökkent már a „meccshangulatba”, és azt várom, hogy ez a játéktéren is megmutatkozzon majd.

Akkor minden tökéletes, már „csak” az akaratunkat kell ráerőltetni az ellenfélre?
- Apróbb, mindennapi gondoktól eltekintve rendben vagyunk, most hála Istennek hosszú idő után nincsen sérültünk. Legkésőbb Milovits Juli tudott bekapcsolódni a munkába, de már ő is napról-napra egyre jobb lesz.
A kérdés második felére válaszolva, pedig elmondhatom, hogy készültünk a Gödöllőből. Akadnak náluk ruganyos, nagy ütőerejű játékosok, ezért hasznos volt, hogy az elmúlt időszakban többször is fiúk ellen gyakoroltunk. Remélem így nem éri meglepetés a lányokat a meccsen. Dönteni azonban az fog, hogy mennyire leszünk képesek jól elindítani az egyes labdameneteket, ha kellően stabil lesz az alapjátékunk, nem lehet gond.

Mennyire sikerült lélekben ráhangolódni a végső párviadalra?
- Ez a másik kulcskérdés, de úgy látom a lányokon, hogy átérzik a felelősséget, várják már, hogy pályára léphessenek, ég bennük a tűz.


Hirdetések