Jenkei Dániel, 2023.05.02. | Röplabda

Hatalmasakat fordított, és végül demoralizáló, 0:3-as sikerrel tér haza Békéscsabáról a Vasas Óbuda, amely így már szombaton bajnok lehet a Folyondárban.

EXTRALIGA, DÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
SWIETELSKY-BÉKÉSCSABA-VASAS ÓBUDA 0-3 (-28, -14, -23)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Szabó P., Jámbor

BRSE: Aktas 10, Bodnár 7, Drpa 16, Vasziljeva 10, Mosher 2, Bagyinka 2. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu, Glemboczki, Pintér 2. Vezetőedző: Tóth Gábor

Vasas: Török 1, Papp O. 12, Bannister 18, Fricova 7, Abdulazimova 11, Skyrpak. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Boyko 9, Fábián, Jámbor, Märcz. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


A Vasas Óbuda úgy nyert három szettben Békéscsabán, hogy a hazaiak az első játékrészben 16-9-re, míg a harmadikban 23-19-re vezettek.

Ennél sokkal többet nem is kell mondani erről a találkozóról: a mieink hihetetlen mentális erőt mutattak, fordítva nézve pedig a Békéscsaba aligha kerülhetett volna mélyebbre a bajnoki fináléban, mint egy ilyen forgatókönyv után.

Ezzel viszont még véletlenül sem azt akarjuk sugallni, hogy szombaton 19.30-kor ezer százalék, hogy a Vasas Óbuda a harmadik összecsapást is simán behúzza, és bajnok lesz, hiszen ennél ez a párharc (az első két meccs ellenére is) jóval kiegyenlítettebb, a BRSE-nek pedig specialitása a vert helyzetből való felállás. (Bár ma azért ennek kapcsán mi sem panaszkodhattunk...)

Lényeg a lényeg, szombaton, aki él és mozog, és a Vasasért szorít, annak ott a helye a Folyondárban, ahol ha minden jól alakul, bajnok lehet a Vasas Óbuda. A többit majd ott meglátjuk!
 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző a Vasas Óbuda honlapjának

- Az első szett volt a döntő, amikor azt 9-16-ról meg tudtuk fordítani, addig egyszerre mindenhol, de sehol nem voltunk ott a pályán. Azt kértem a lányoktól, nyugodjanak meg, koncentráljanak a saját játékunkra, amit meg is tettek, így pontról pontra közelebb jöttünk és végül miénk lett a nagyon fontos részsiker. Minden játékosom rengeteget tett hozzá ma a győzelemhez, azok is, akik „csak” a sarokból biztatták a többieket, gratulálok mindenkinek. Ma még kicsit ünneplünk, de holnaptól a harmadik meccsre készülünk, mert még csak 2-0-ra vezetünk.

Hirdetések