Nagy Dániel, 2023.04.21. | Ökölvívás

A csepeli utánpótlás Magyar-kupán három ökölvívónk is bronzérmet szerzett; szakosztályunk igazgatója, Burján Attila értékelte a fiatalok teljesítményét.

Április 12. és 15. között rendezték meg Budapesten, a Csepeli Szabadidő SE–Halker Király Team edzőtermében az utánpótlás Magyar-kupát – a kiemelt hazai korosztályos viadalon több mint 300 fiatal ökölvívó mérette meg magát. Az U12-esek, a serdülők és a juniorok alkotta mezőnyből a Vasas-Süllős Boxing Team versenyzői sem hiányoztak, akik közül hárman a dobogóra is felállhattak.

A serdülők (13-14 évesek) között ketten is ünnepelhettek az angyalföldiek közül: Major Alex (63 kg) és Munk Milán (75 kg) is bronzérmet szerzett, míg a juniorok (15-16) mezőnyében Balogh Roland állhatott fel a dobogó legalsó fokára.
 


Balogh Roland (jobbról) a dobogó harmadik fokán (Forrás: MÖSZ)
 

„Az elmúlt időszakban komoly változások történtek a szakosztályunkban a stáb és a versenyzők összetételét tekintve is, így csupa olyan fiatallal álltunk ki ezen az utánpótlás-seregszemlén, aki korábban még nem szerepelt hivatalos versenyen. Ehhez képest ez a három érem nagyszerű eredménynek mondható. A képzési rendszerünk alapján minimum egy évnek el kell telni a fiatal ökölvívók pályafutásában, hogy szorítóba léphessenek, így sok idő még, amíg a sportolóinkból meghatározó versenyzők lesznek; ez az első lépés volt a számunkra, építkezünk az alapoktól kezdve – mondja ökölvívó-szakosztályunk igazgatója, Burján Attila. –  Hosszú út áll előttünk, az utánpótlás Magyar-kupa viszont bizakodásra ad okot a jövőt illetően. A három érmes versenyzőnk mellett Bartos Botond és Feldicskó Dániel is tisztességesen helytállt, minden beleadtak a bokszolóink. Fokozatosan haladunk tovább, a képzésre helyezzük a hangsúlyt.”


Hirdetések