2012.04.02. | Röplabda
A Vasas Óbuda együttese április 20-ától a TEVA Gödöllővel RC-vel vív párosmérkőzést a magyar bajnoki cím elnyeréséért.

Még két és fél hét áll Jókay Zoltán vezetőedző rendelkezésére ahhoz, hogy csúcsformába hozza az idén már Magyar Kupa győzelmet is ünneplő csapatát. Cseppet sincs azonban könnyű dolga, mivel jelenleg mindössze hét játékosának tud edzést vezényelni. Feladónk Milovits Júlia még mindig sérült, ma veszik le a lábáról a rögzítő kötést, míg öt sokra hivatott fiatalunk – Borsos Lili, Gubicza Laura, Fábián Fanny, Stefanik Orsolya és Takács Bernadett – a magyar junior válogatott tagjaként Dömsödön edzőtáborozik, Európa-bajnoki selejtező tornára készülve. 

„Múlt héten volt, hogy még ez a minimális létszám is tovább csökkent, hiszen Oláh Vivien betegeskedett és Gudmann Csilla is fájlalta a torkát. Pedig az idő sürget, szép lassan fel kell pörögnünk a bajnoki döntőre, csapatjellegű tréningeket is szükséges már végezni. Ehhez persze játszani kell, de öt-hat emberel nem olyan egyszerű ezt megoldani, olykor nekünk edzőknek is be kell állnunk az egyik térfélre a gyakorlásokon.” – tudtuk meg a szakembertől.

Akadt persze más megoldás is, pénteken „testvérharcra” került sor a Ráckevei-Duna partján, ahol a junior válogatottal mérkőzött a Vasas Óbuda.

„Egybeestek az érdekeink, nekünk is jól jött ez az edzőmeccs, amelyen öt szettet játszottunk. Az elsőben – már-már hagyományosan – meglehetősen laposan kezdtünk, fellelkesítve ezzel a háló túloldalán állókat, akik éltek is ezzel, no meg a számunkra szokatlanul kemény labdák adta lehetőséggel. A folytatásban aztán egyre jobban játszottunk és 4:1-re nyertünk, a meglehetősen komoly megmérettetés előtt álló fiatalok ellen.” – magyarázta Jókay Zoltán.

Április 11. és 15. között a romániai Karácsonykőn rendezik meg, az Európa-bajnoki selejtezősorozat második körében, a „C” csoport küzdelmeit, ahol cseppet sem lesz könnyű dolga a magyar női junior válogatottnak. A házigazda Románia, valamint Finnország, Görögország, Oroszország és Portugália képviselőivel szemben kellene kivívni a továbbjutást. A körmérkőzéses torna első helyezettje automatikusan az augusztusi tizenkét csapatos döntő egyik résztvevője lesz, míg a második és harmadik helyen végzett nemzeti együttesek júliusban még egy pótselejtezőn javíthatnak.

„Természetesen nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a Vasast ennyien képviselhetik nemzeti színekben, még ha ez most gondot is okoz a számunkra, hiszen a döntő előtt mindössze három nappal lesz teljes létszámú a keretünk. Most így kell megoldanunk a felkészülést, ami persze a korábbi évekből sem ismeretlen számunkra. Próbálunk pozsonyi csapatokkal felkészülési találkozókat nyélbe ütni, hogy megfelelő formában várjuk április 20-án délután a gödöllőieket a Folyondár utcában.” – zárta vezetőedzőnk.

ja    
fotó: Doba István    
 

 


Hirdetések