Jenkei Dániel, 2023.04.19. | Úszás

Fiatal csapattal szerepel a Vasas SC úszószakosztálya a keddtől szombatig tartó kaposvári úszó országos bajnokságon. 

Szép kerek szám, a 125. úszó országos bajnokságra kerül sor Kaposváron a mai naptól.

A Vasas SC összesen 26 versenyzővel képviselteti magát, a csapat zöme pedig utánpótláskorú fiatalokból áll.

Nagy hiányzónk is van, hiszen az utóbbi évek legeredményesebb vasasos versenyzője, az olimpikon Gyurinovics Fanni ezúttal nem tudott hazajönni az USA-ból a versenyre.

Távollétében is reménykedhettünk szép, érmes eredményekben, no meg vb-kvalifikációban. Dr. Egressy János tanítványának, a felnőtt világversenyek tapasztalatával is bíró Szabó-Feltóthy Eszternek a szokásos hátúszó számaiban teremhet babér.

"Mindent feltettünk egy lapra, Eszternek 200 háton egyértelmű célja a vb-kvalifikáció, de nem lesz könnyű, hiszen csak a negyedik napon lesz ez a szám, addig 100 háton fog bemelegíteni. Nagyon erősnek látom mentálisan, jól sikerült a felkészülés, egyetlen edzést sem hagyott ki, nagyon szeretné elérni a célját - mondta el ennek kapcsán Dr. Egressy János.


Az Egressy-csoportból az alapvetően nyíltvízi úszó Szimcsák Mirára lesz még érdemes odafigyelni, elsősorban a hosszabb gyorsúszó számokban, de ahogy edzője elmondta, számára elsősorban felkészülési jellegű lesz a verseny a május végi setubali válogatóra.  Ebből a csoportból még Nagy Márton is megmutathatja magát 200 vegyesen.

És ha már vegyesúszás, Lőrinczi György tanítványa, Bujdosó Zsombor is nagy reményekkel készül rá, hogy a felnőttek között is letegye névjegyét, a junior világbajnok Gyurinovics Lilinek pedig szintén hasonló céljai vannak.

 


"A két kiemelt versenyzőn kívül sokat várok Olajos Dorottyától és Szokol Szonjától is, előbbi a mellúszó számokban, utóbbi pillangón érhet el jó eredményt. És természetesen a két csoport versenyzői a váltókban is jó elegyet alkothatnak, döntős, pontszerző, érmes helyekre egyaránt van kilátás. Emellett a fiatalabbakra is kíváncsi vagyok, nekik elsősorban saját magukat kell megverniük, minél több egyéni csúcsot elérve - tette hozzá szakosztályunk edzője, Lőrinczi György, akinek tanítványai adják a vasasos csapat nagyobb részét.


Ha már a váltók szóba kerültek, Dr. Egressy János előzetesen a 4x100-as női vegyesváltónak adja a legnagyobb sanszot a kiemelkedő eredmény elérésére, kedden kiderül, hogy a lányok be tudják-e váltani a várakozásokat.

Ahogy erre utaltunk Szabó-Feltóthy Eszter esetében, a kaposvári országos bajnokság egyébként elsősorban a  júliusi, fukuokai vb szempontjából lényeges, és az oda szükséges szintidők kerülnek majd célkeresztbe a kiemelt versenyzőknél.

Az épek mellett egyébként a legjobb paraúszóink is indulnak a bajnokság előfutamaiban, így találkozhatunk Illés Fannival, Pap Biankával, Száraz Evelinnel, Payer Katával és Tar Rékával is Kaposváron.

A bajnokság keddtől szombatig tart, a pontos menetrend és minden további információ pedig itt található.


Hirdetések