Nagy Dániel, 2023.04.17. | Röplabda

A szokásoknak megfelelően a korosztályos röplabdacsapataink edzői értékelték a fiatalok havi teljesítményét, akik márciusban sem pihentek.

 

U12 I.osztály (edzők: Deák Ferenc és Tormási Orsolya)

Edzői értékelés: márciusban hazai rendezésű tornán vettünk részt; az egymás elleni derbi mellett a Delta csapatával mérkőztünk meg. Nagyon jó hangulatú, hajtós meccsen a mindkét csapatunk szép mezőnyjátékkal és sokszor tudatos támadásokkal játszott. Egy hajszállal a Vasas A csapata nyert a nagyjából hasonló tudásszintű csapataink közül. Ezután következett a Delta, aki ellen egy-egy szettet engedett mindkét alakulatunk az ellenfélnek, ám végül jobb, magabiztosabb játékkal nyerni tudtunk. Jól jött a lányoknak a sikerélmény, láttuk a fejlődést rajtuk.

Vasas A–Vasas B 2:1

Vasas A–Delta Röplabda SE 2:1

Vasas B–Delta Röplabda SE 2:1


U13 Piros I.osztály (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelés: a hónap elején az OMB első osztályú versenyében a MTK és a Gödöllő csapatát fogadtuk a Folyondár utcában. Előbbi ellen összeszedett, szép játékot játszottunk, aminek megvolt az eredménye, 3:0-ra sikerült nyernünk. A Gödöllő ellen kicsit laposan kezdtük a mérkőzést, de sikerült felébrednünk, ami után a legszebb játékunkat mutattuk. 

Vasas Piros–MTK Budapest Kék 3:0

VASAS Piros–Gödöllői RC 3:0

Edzői értékelés: március közepén az UTE illetve a Kaposvár csapatát láttuk vendégül. Ezen a hétvégén sajnos komoly hullámvölgybe került a csapat, mentálisan és fizikálisan egyaránt. A begyakorolt elemek nem a tudásunk szerint sikerültek. Az UTE ellen ennek ellenére is győzni tudtunk. A Kaposvár elleni mérkőzésen szintén a kapkodás jellemzett minket, az odafigyelés és a koncentráció hiánya volt megfigyelhető minden téren, ám a mélypont ellenére is megnyertük a mérkőzést! Büszke vagyok a lányokra, mert ezeket a helyzeteket is meg kell tapasztalni; túllendültek a nehézségeken! 

Vasas Piros–UTE U13 Lila  2:1

Vasas Piros–Kasi Sárga 3:0


U13 Kék II. osztály (edző: Fazekas Szilvia)

Edzői értékelés: márciusban két fordulót játszottunk le az OMB másodosztályú bajnokságban. Először az MTK és a Szeged csapataival mérkőztünk meg. Előbbiek ellen magabiztos sikert arattunk, utóbbiakkal pedig nagyon izgalmas mérkőzés után sikerült győzedelmeskednünk. A szezon eddigi legszebb játékát tudták mutatni a lányok ezen a tornán.

Vasas Kék–MTK 3:0

Vasas Kék–Szegedi RSE Narancs 3:0

A következő fordulóban a Budaörs ellen kezdtük a napot: szép játékot mutatva magabiztos győzelmet arattunk. Majd következett a DKLSN csapata, akik ellen ismét stabil játékot mutatva behúztuk a második győzelmet is! 

Vasas Kék–BDSE 3:0

Vasas Kék–DKLSN A 2:1


U15 OGYB I. osztály, Piros (edzők: Szappanos Máté és Koltai Csanád)

Edzői értékelés: a legutóbbi mérkőzéshez képest sokkal felszabadultabban és magabiztosabban játszott a csapat; ez volt a kulcs. Agresszívan nyitottunk, határozottan támadtunk. Fogadásban is kellően stabilak voltunk, így a Vasas Kék ellen magabiztos győzelmet arattunk.

Vasas Piros–Vasas Kék 3-0

A nap másik mérkőzésén – bár néhol hullámzott a játékunk – a győzelmünk nem forgott veszélyben. A cserejátékosok is jól szálltak be a mérkőzésbe, és megmutatták, számíthatok minden játékosomra.

Vasas Piros–JRK 3:0


U15 OGYB I.osztály, Kék (edzők: Deák Ferenc, Szijjártó Csilla)

Edzői értékelés: ezen a meccsen nem volt meg a kellő tűz a csapatban ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt a Vasas Piros csapatával. Kijött a tudásbéli különbség, nagyon dominánsan és dinamikusan játszott a Piros csapat. Kicsit az volt az érzésem, hogy feltett kézzel játszottunk, emellett sok volt a ki nem kényszerített hiba.

Vasas Kék–Vasas Piros 0:3

Jó kezdés után erős visszaesés. Nagyon magabiztosan megnyert első szett után a Jászberény játéka feljavult, és onnantól kezdve minden szettben sok volt valamelyik játékelemben a ki nem kényszerített hibánk. Nem játszottunk rosszul, de ez kevés az első osztályban, hogy csak átteszem a labdát az ellenfél térfelére, majd ő elrontja. Ezt a JRK nem tette meg, sőt élt a lehetőséggel, fordított és nyert. Nyitásban és tudatos támadásban javulnunk kell. Keményen edzünk tovább!

JRK–Vasas Kék 3:1

A Budapest bajnokságban 3 mérkőzésünk volt, amiből kettőt meg tudtunk nyerni.

Vasas serdülő–Vasas ifi 3:0

Vasas serdülő–MTK serdülő 3:1

Vasas serdülő–Közgáz ifi A 1:3


U15 OGYB II. osztály (edző: Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: egyetlen forduló várt ránk két mérkőzéssel március utolsó hetében. Nagy reményekkel vártam a KASI elleni összecsapásunkat, hiszen ők vannak közvetlenül előttünk a tabellán. A forduló előtti héten kimondottan jól edzett a csapat, aminek a hatása a meccsen is megmutatkozott. Végre stabil játékot tudtunk nyújtani; a nyitásokban alig hibáztunk, a nyitásfogadásunk pedig megfelelő szintre emelkedett. Ezek ellenére mindkét mérkőzésen alul maradtunk. Akárhogy igyekszünk, a heti három edzésalkalommal nem sikerül közelebb kerülnünk a bajnokság középmezőnyéhez. A folytatásban a nyitás és a nyitásfogadás stabilitásának megtartása mellett mindenképpen dolgoznunk kell a támadás befejezéseken annak érdekében, hogy zárkózhassunk ellenfeleinkhez. 

Vasas Fehér–VESC Fehér 0:3

Vasas Fehér–KASI U15 Sárga 0:3


U17 Piros OSB I.osztály (edzők: Szappanos Máté és Németh Szabolcs)

Edzői értékelés: győzelmünk kulcsa az agresszív nyitójátékunk volt, ami mellé precíz védekezés társult. Támadásban is sikerült hatékonynak lennünk. Remek mentalitással játszott a csapat, amihez jó játék is társult.

Vasas Piros–UTE 3:0

Az első két játszmában nem azt a játékot játszottuk, ami kell egy ilyen ellenfél ellen. Puhák voltunk nyitásban és a fogadásunk is nagyon hullámzó volt, így 2:0-s előnybe került a ellenfelünk. A harmadik játszmától sikerült váltanunk, ami elég volt az egyenlítéshez. A döntő játszmában kiépített előnyünket nem tudtuk végig tartani, sajnos rosszkor hibáztunk, így szoros vereség lett a vége.

Vasas Piros–Szent Benedek Balatonfüred 2:3

Sok hibával játszottunk a mérkőzésen, fogadásunk gyenge volt, így a támadásokba is több hiba csúszott, illetve az ellenfél bravúros mezőnyvédekezése is többször megzavart minket. A végjátékokban sikerült dominálnunk, ezért tudtunk győzni.

Vasas Piros–Gödöllő 3:0

A nap második meccsén – a harmadik játszma kivételével, amikor volt egy rövidzárlatunk – magabiztosan játszott a csapat, így megérdemelten nyertünk a Kecskemét ellen.

Vasas Piros–KESI 3:1


U17 II. osztály (edző: Gintner Domonkos)

Edzői értékelés: a rájátszás visszavágói kezdődtek meg. Végre tudtuk hozni a papírformákat, és kiélezett mérkőzéseket is játszhattunk. Továbbra is az U15-ösökkel kiegészülve tudunk szerepelni, de a csapat egyéni és technikai szinten is rengeteget fejlődött. Ebben a hónapban nagy hangsúlyt fektettünk a támadások befejezésére, amik meg is jelentek a meccsen; ennek kiemelten örülök. A lányok szorgalmasan dolgoznak, szépen haladunk előre. Most regenerálódási időszak jön, a technika és a kondicionális képességek fejlesztésére fektetjük a hangsúlyt, hiszen hetek vannak a következő fordulóig. Hajrá Vasas!

Vasas B–SZBRA 3:2

Vasas B–TRSE 2:3

 Vasas B–MTK B 3:0

Vasas B–Emericus A 0:3


U20 I. osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Edzői értékelés sérülések és betegségek miatt a márciusi fordulóra nagyon foghíjasan tudtunk kiállni a márciusi meccsekre. Ráadásul nem is ígérkezett könnyűnek a forduló, hiszen ebben a körben a Budaörs NB I-ben is hasonló felállásban résztvevő csapatával, illetve a jó erőkből álló MTK-val kellett megmérkőznünk, így egy teljesen egészséges és teljes csapattal is nagyon nehéz dolgunk lett volna. A papírformát sajnos nem is sikerült borítanunk.

Vasas–MTK 0:3

Vasas–Budaörs 0:3


Hirdetések