Gy. Szabó Csilla, 2023.04.16. | Kosárlabda

Magabiztos győzelmet aratott együttesünk a hetedik helyért folyó párharcban a BEAC otthonában. Milos Pavlovic és tanítványai már szerdán, a pasaréti visszavágón le szeretnék zárni a sorozatot.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Rájátszás az 7-8. helyért. 1. mérkőzés.

E.On ELTE BEAC − Vasas Akadémia 62-77 (11-19, 20-18, 20-17, 11-23)

BEAC: Angyal (6), Green (9/3), Vojtulek (18), Tóth (24), Milkovics. Csere: Koch (1), Juhász (2), Katona (2), Orosz, Radócz.

Vasas: Pardee (16/9), Tóth (11), Nunn (18), Madár E. (10/3), Szerencsés (5) Csere: Smailbegovic (7), Madár (2), Láng-Miticzky (4), Budácsik (2), Salamon (2), Gelei.


A házigazdák kezdték a pontgyártást, Madár Eszter, Tóth Orsolya és Schaquilla Nunn révén fordítani tudtunk, majd Szerencsés Tamara és Katrina Pardee csatlakozott hozzájuk, s a hetedik percben már 12-4-re vezettünk. S bár a BEAC is kikerült a hullámvölgyből, azért nyolc pontos előnnyel zártuk az első negyedet (19-11).

A második negyedben nagy csata alakult ki a két csapat között, de tartottuk a nyolc-tizenkét pont közötti vezetést. A házigazdák azonban óriási hajrába kezdtek, és a 19 percben két pontra feljöttek (33-31). Pardee, Nunn, Tóth és Madár azonban biztosan célzott és végül hatpontos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A harmadik negyed elején továbbra is minimális volt az előnyünk, sokáig egyetlen kosárnyi távolságra tartottuk ellenfelünket. A 26.percben fordítottak először a BEAC-osok Vojtulek közelijével, de Nunn révén visszavettük a vezetést.

Az utolsó negyednek három pontos előnnyel vágtunk neki, amelyet szép fokozatosan növeltünk, s végül magabiztos, tizenötpontos győzelmet arattunk.

Folytatás szerdán Pasaréten 19:30-as kezdéssel.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Kemény menetrendet kell követnünk, hiszen egy három meccses sorozat van mögöttünk a PEAC ellen, ami nagyon fárasztó volt. Éppen ezért kicsit féltem is ettől a találkozótól, de a lányok felálltak és képesek voltak negyven percen keresztül hajtani. Ha a megszerzett előny birtokában le szeretnénk zárni a párharcot, akkor jobban kell védenünk a hármas vonalat és a támadó-lepattanókra is figyelnünk kell, hiszen nagyon ritka, hogy a BEAC csak egy távolit értékesítsen huszonhárom kísérletből. Ennél ők sokkal jobbak a triplák terén. A védekezésben a céljainkra kell fókuszálni, a támadásban pedig tartani a tempót, hogy előnyből tudjuk lezárni a párharcot. Gratulálok a BEAC-nak sportszerű meccs volt. Nincs még vége, bár mi szerdán pontot szeretnénk tenni a sorozat végére.”

Schaquilla Nunn, a Vasas Akadémia játékosa:

„Egyetértek edzőmmel, jobban kell koncentrálnunk a lepattanókra, sok támadót szereztek, amit vagy értékesítettek, vagy büntető harcoltak ki belőle. Nem adhatunk nekik ennyi lehetőséget legközelebb, mert élni fognak vele. Kemény küzdelem volt, és mindenkire szükségünk volt, a padról érkezők pontjaira is, így tudtunk ma győzni.

Fotók: hunbasket

 

 


Hirdetések