Jenkei Dániel, 2023.04.12. | Röplabda

Nyíregyházán is nyert a Vasas Óbuda, amely vasárnap a Folyondár utcában egy újabb sikerrel bejuthat az Extraliga-döntőbe.

EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
FATUM-NYÍREGYHÁZA-VASAS ÓBUDA 1:3 (-18, 24, -14, -21)

Nyíregyháza, Continental Aréna, 400 néző. Vezette: Tillmann, Halász T.

Nyíregyháza: Cicic 1, Leban 17, Lászlop 3, Jurdza 18, Belova, Cepni 6. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 2, Valentova 7. Vezetőedző: Tomás Varga

Vasas: Török 12, Papp O. 6, Bannister 24, Fricova 12, Abdulazimova 9, Fábián. Csere: Juhár (liberó), Skrypak, Vezsenyi 2, Kump, Boyko 1, Jámbor. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Ahogy ezt várni lehetett, a simább első meccs után hazai környezetben felszívta magát a Nyíregyháza, ami leginkább a második szettben öltött testet, amelyet igencsak kiélezett végjátékban meg is nyertek a házigazdák.

Ennél jobban azonban nem engedték ki a kontrollt a kezükből Bannisterék, a 24 pontig jutó amerikai légiósunk vezérletével a "maradék" két játszmát megnyertük, így már 2-0 az előny az elődöntős párharcban. Ami ugye három nyertig tart, így vasárnap a Folyondár utcában remek alkalom kínálkozik arra, hogy hibátlanul jussunk be az idei Extraliga- döntőbe.

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző ezt mondta el a mai meccs után a csapat honlapjának:

- Kemény mérkőzés volt, mert a Nyíregyháza az agresszív és okos szerváival alaposan megnehezítette a dolgunkat, de örülök, hogy így is nyerni tudtunk. A második szettben rengeteget rontottunk, de ennek ellenére az is szoros volt. Ez a mérkőzés sok erőt adhat a jövőben, mert ismét megmutattuk, hogy túl tudunk lendülni a nehézségeken. Szeretnénk vasárnap lezárni a párharcot.
 


Hirdetések