2012.03.22. | Röplabda
A bajnoki elődöntő harmadik előadása csak három felvonásból állt, a Vasas Óbuda magabiztosan nyert és így kiharcolta a döntőbe jutást.

Vasas Óbuda – Békéscsabai RSE 3:0 (18, 12, 22)
Folyondár utca, 150 néző
Vezette: Ujházi M., Mezőffy Zs.

Vasas: Dékány 7, Nagy E. 2, Gudmann 2, Sándor 14, Miklai 3, Oláh. 5. Csere: Lévai (liberó), Fábián.
Edző: Jókay Zoltán

Békéscsaba: Vargas 3, Soós N. 4, Fésüs 2, Pallag 2, Szombathelyi Sz. 2, Medic 7. Csere: Molcsányi R. (liberó), Jenei 1, Molcsányi P., Czina, Horváth V., Kerepeczki.
Edző: Kormos Mihály

Az eredmény alakulása:
1. játszma: 6:3, 13:6, 19:12, 23:16.
2. játszma: 7:3, 14:7, 16:11, 22:12.
3. játszma: 8:4, 12:8, 18:12, 22:19

Az előző két találkozóval ellentétben, most már az első labdamenettől próbáltuk megmutatni, ki az úr a háznál, lendületes játékunknak a csabaiak nem találták az ellenszerét, egykettőre tetemes előnyre tettünk szert. A folytatásban még inkább ellenállhatatlanok voltunk, szurkolótáborunk a második szett vége felé még számolhatott is az ellenfélre. 

Mi kell az önbizalomhoz? Csupán olyan játék, mint amit addig produkáltunk. A harmadik játszma legfőbb tanulsága ez volt, hiszen sugárzott a sokat hiányolt magabiztosság a lányokból, egy-egy hiba – pedig akadtak rossz nyitások – sem törte ezt meg, egy pillanatra sem lankadt a vállalkozó kedv. 
Hihetetlen mentéseket láttunk, például egy alkalommal Sándor Renáta és Lévai Vivien egymást követően érte el a labdát lehetetlennek tűnő módon, a hálónál pedig szép kombinációk egész sora ragadtatta zajos ovációra a szurkolókat. Gudmann Csilla nemcsak kiszámíthatatlan volt feladásban, hanem ha kellett blokkolt is(!), labdáit pedig ütőink gyakran kíméletlen erővel küldték az ellenfél térfelére.
A vendégek azonban nagyon szimpatikus módon, még ekkor sem adták fel, kapaszkodtak keményen, de a véghajrában szoros állásnál, már azon is csak mosolygott mindenki, amikor Lévai a „lelátó alól” próbált – sikertelenül – egy labdát visszahozni. Rontott szervával fejeződött be a mérkőzés, készülhetünk a döntőre!

Jókay Zoltán:
- Az első két találkozó küszködését, most végre felváltotta a felszabadult, ötletes játék, ellenfelünket sikerült hamar elbizonytalanítani azzal, hogy blokkjainkkal megfogtuk ütéseiket, a mezőnyben pedig rengeteg labdát felszedtünk. Ezúttal nem tudtak akkora ellenállást kifejteni, mint az elmúlt napokban.
Úgy gondolom most mutattuk az igazi arcunkat, több játékosom nyújtott jó teljesítményt. A sérült Milovits Juli helyén szereplő Gudmann Csilla nagyon jól forgatta a csapatot, neki más a stílusa, ami az ellenfelet is megzavarta. A termete miatt pedig „hívogató” a blokkja, de egyáltalán nem könnyű őt hatékonyan átjátszani. Sándor Renáta végig meghatározóan, lendületesen röplabdázott, míg Dékány Bernadett némileg hullámzó volt ezúttal, akadtak nagyon jó megoldásai, ám ezeket időnként bizonytalanabb dolgok követték. Ma végre sokat volt játékban Nagy Eszter és Oláh Vivien is, akik éltek is ezzel. Sérüléséből felépülve Miklai Zsanett is egyre stabilabb, liberónk Lévai Vivien pedig látványos mentésekkel tűnt ki.
Most közel három hetünk van, hogy felkészüljünk a döntőre, a ma mutatott formát kell kiindulási alapnak tekinteni. A BSE most délután szépített a Gödöllő ellen, így még nem tudjuk kivel csapunk majd össze a bajnoki aranyért, amit természetesen szeretnénk begyűjteni.


Hirdetések