Gy. Szabó Csilla, 2023.04.08. | Kosárlabda

Pasaréten vágott vissza a PEAC együttese a rájátszás második párharcának, második mérkőzésén akadémistáinknak. A mindent eldöntő harmadik találkozóra szerdán kerül sor Pécsett. Kapitányunk Papp Klaudia a második félidő elején megsérült, még nem tudni, számíthatunk-e rá a folytatásban.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Rájátszás az 5-8. helyért. 2. mérkőzés.

Vasas Akadémia − NKA Universitas PEAC 66-84 (21-23, 18-16, 15-23, 12-22)

Vasas: Tóth (2), Smailbegovic (9), Budácsik (9/3), Salamon (5/3), Papp (8/3). Csere: Pardee (18/6), Nunn (10), Madár E. (5), Szerencsés, Madár K. Van Rijs D.

PEAC: Kiss (26), Calhoun (19/6), Katanic (4), Gwathmey (4), Laczó (10/3). Csere: Simon (14/12), Sanchez (5/3), Szűcs, Olawuyi (2), Rátkai, Kötö.


Az 5-8. helyért vívott első párharc első mérkőzése során Pécsett aratott magabiztos győzelmet követően optimistán várhatták akadémistáink a szombat esti visszavágót. Milos Pavlovic tanítványai semmiképpen sem akarták egy harmadik mérkőzésre hagyni a döntést, a lehető leggyorsabban kívánták lezárni a csatát. Ehhez azonban a méltán csalódott PEAC-játékosoknak is volt néhány szavuk.

A vendégek triplájára Papp Klaudia válaszolt egy szép távolival, majd Smailbegovic Nadija és Salamon Zsófia iratkozott fel a pontszerzők listájára (9-3). A pécsiek csak az 5. perc elején szerezték a második kosarukat, amire ismét Papp reagált a leggyorsabban, ezúttal büntetőkkel, s már hat ponttal vezettünk is, s ezt a különbséget a hetedik perc közepéig sikerült is tartanunk (18-12). Ezt követően azonban pontatlanabbak lettek a támadásaink és két percen belül egyenlítettek a pécsiek (18-18), a játékrész végére pedig két pontos előnyhöz jutottak.

A második negyedben változatos játék alakult ki, felváltva vezettek a csapatok, de két-három pontnál nagyobb előnyt egyik sem tudott szerezni, a félidőre 39-39-es döntetlennel vonulhattak a csapatok.


Papp Klaudia (középen a labádért nyúl) a második félidő elején sérült meg, hiánya a végeredményt is befolyásolta

A szünet után a pécsiek kezdték a pontgyártást, s nyomban egy triplával. Kevesebb mint egy perccel később Papp Klaudia is távolról próbálkozott, majd a lepattanó labdáért indulva egyszer csak a bokájához kapott. Irányítónk láthatóan komoly sérülést szenvedett, s ezt követően nem is tudta folytatni a mérkőzést. A csata azonban nélküle is folytatódott, Schaquilla Nunn, Smailgebovic és Katrina Pardee révén fordítani tudtunk (48-44). A vendégek kétszer is egyenlítettek, de vezetéshez csak a 28. percben jutottak ismét, ám ekkor nyolc ponttal elléptek tőlünk a negyed végére.

A hajrá elején Tóth Orsolya biztos kézzel értékesítette a javára megítélt büntetőket, s ezzel kezdtük csökkenteni a hátrányunkat, amely Madár Eszter duplájával, valamint a személyi révén dobott szimplájával három pontosra apadt. A negyed közepétől azonban egyre inkább a vendégek akarata érvényesült, percről percre növelték előnyüket, s végül tizennyolc ponttal nyerték a meccset, s ezzel kiegyenlítettek a párharcban.

A harmadik, mindent eldöntő találkozóra szerdán 18 óra kezdettel, Pécsett kerül sor.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Ahogy számítottunk is rá, nagyon fizikális mérkőzés volt, és sajnos engedtük, hogy Kiss Virág dominálja a festéket. Próbáltunk taktikailag változtatni és három másodperceket kiharcolni, de ezt nem sikerült tervszerűen végrehajtani. Ennek ellenére Dia sérülésekor még mindig négy ponttal vezettünk. Az ő kiesése támadásban és védekezésben egyaránt nagyban befolyásolta a további játékunkat. Az utolsó negyedben a pécsiek sokszor dobhattak üres helyzetből, az előző mérkőzésen ezt sikerült megakadályoznunk. Ezeken kell javítanunk, amennyiben sikerrel szeretnénk venni a harmadik mérkőzés jelentette akadályt. Gratulálok a PEAC-nak.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is szeretnék gratulálni a Pécsnek a győzelemhez, egy igen jó mérkőzésen tudtak nyerni. Vissza kell néznünk a mérkőzést, a védekezésben és a támadásban egyaránt ki kell javítanunk a hibáinkat. A párharcot tekintve minden kezdődik elölről, mindkét csapatnak pontosan ugyanannyi esélye van a továbbjutásra, tehát nincs okunk keseregni, mennünk kell tovább.

Fotók: hunbasket


Hirdetések