Gy. Szabó Csilla, 2023.03.31. | Kosárlabda

Az első és a második negyedben is vezettünk a bajnokcsapat ellen, amely a hajrában tudta csak felőrölni akadémistáink ellenállását. A Sopron megérdemelten jutott a rájátszás legjobb négy csapata közé, játékosainknak pedig a szép pillanatokból kell erőt meríteniük a folytatáshoz.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Rájátszás az 1-8. helyért. 2. mérkőzés

Vasas Akadémia − Sopron Basket 52-71 (16-18, 9-21, 18-11, 9-21)

Vasas: Nunn (6), Budácsik (6), Pardee (18/15), Papp (6), Smailbegovic (4/3). Csere: Tóth (3), Salamon (6), Szerencsés, Madár K. (3/3), Gelei, Van Rijs D.

Sopron: Magbegor (15/6), Fegyverneky (12/3), Turner (8), Kunek, Varga (5/3). Csere: Stankovic (19), Czukor, Böröndy (11/3), Sitku (1).


A negyeddöntő első találkozóján, Sopronban, három negyeden át tartották a lépést akadémistáink a bajnokcsapattal, így a visszavágóra is nagy elszántsággal készültek.

A meccs első kosarát Schaquilla Nunn szerezte, egy szemfülesen megszerzett támadó lepattanót követően. Erre egy percen belül jött a válasz a soproniaktól, ám Katrina Pardee és Nunn újabb találatai révén gyorsan négypontos vezetéshez jutottunk (7-3). A vendégek csak a hetedik perc végén egyenlítettek, majd fordítottak, de jelentősebb előnyhöz nem jutottak. A kilencedik percben kerültünk először hullámvölgybe, ekkor öt pontot szereztek a soproniak, de Madár Kata triplájával és Salamon Zsófia duplájával két pontra zárkóztunk.

A második negyedet soproni kosár nyitotta meg, ám Salamon közeli, majd Pardee távolijának köszönhetően egypontos vezetéshez jutottunk. A következő három percben azonban képtelenek voltunk kosarat dobni, miközben a vendégek zsinórban tizenkét pontot szereztek (32-21). A negyed hátralévő részében csak Budácsik Dorottya két dupláját könyvelhettük el a mi oldalunkon, míg a Sopron újabb hetet szerezve már jelentős, tizennégy pontos előnnyel vonulhatott pihenőre (39-25).

A szünet után ugyan Turner duplájával már tizenhat ponttal vezettek a vendégek, ám Budácsik közelijét követően Pardee három triplája maradt válasz nélkül, s ezzel ötpontosra csökkent a hátrányunk (41-36). Közel öt percen át sikertelenül támadtak a soproniak, a rossz szériát végül a hatodik percben törték meg. A negyed végére hét pontban állandósult a vezetésük.


A mezőnyben és a palánk alatt egyaránt óriási csata zajlott a rájátszás első fordulójának második mérkőzésén

A hajrá rosszul indult a számunka, hiszen már tizenkét ponttal jártak előttünk a vendégek, amikor a harmadik perc elején Tóth Orsolya végre pontot szerzett, a neki megítélt két büntetőből az egyiket értékesítve. A soproniak viszont tovább gyűjtögették a pontokat, s amikor a harmincnyolcadik percben Nunn volt eredményes, már tizennyolccal vezettek a vendégek. A legnagyobb különbség a harminckilencedik perc végére alakult ki 71-49-es soproni vezetésnél.

Akadémistáink ismét mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék az éllovas dolgát, s ez rövidebb időkre tökéletesen sikerült is. Összességében azonban megérdemelten és magabiztosan nyert a Sopron Basket, s ezzel ők a legjobb négy között folytathatják, mi pedig az 5.-8. helyért játszhatunk.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„A legnehezebb ellenféllel kellett szembe szállnunk a play-off első körében és nincs okunk a szégyenkezésre. Hatalmas gratulációt érdemelnek a lányok, hiszen idegenben és hazai pályán egyaránt agresszívak és élesek tudtak lenni. Fiatal játékosaink sokat fejlődtek a szezon kezdete óta, ami természetesen edzőként hatalmas büszkeséggel tölt el. Fizikálisan ma nem voltunk a toppon, Eszti személyében pedig egy kulcsjátékosunkat voltunk kénytelenek nélkülözni. Volt néhány hibánk, de ez természetes, emberek vagyunk. Mindig nehéz egy-egy vereségből felállni, ám a mostani két meccset el kell felejtenünk, s inkább büszkének és elégedettnek kell lennünk a teljesítményünkkel. Bízom benne, hogy a szezon végén el fogjuk érni a céljainkat, a következő párharcba száz százalékot fogunk beleadni.

Katrina Pardee, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nem volt rajtunk túl nagy nyomás az elmúlt két mérkőzésen, sikerült tartanunk magunkat a megbeszéltekhez és az ellenfélből is kellőképpen felkészültünk. Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy a végeredmény nem tükrözi, milyen szoros küzdelem volt a mai. Gondolatban már a következő párharcra készülünk, bele fogunk mindent adni.

Fotók: hunbasket


Hirdetések