Nagy Dániel, 2023.03.29. | Ökölvívás

Március második felében az indiai felnőtt női ökölvívó-világbajnokságon szerepelt klubunk versenyzője, Lakos Regina, aki a ringben és azon kívül is maradandó élményekkel lett gazdagabb.

Az idei év egyik legfontosabb felnőtt női ökölvívóversenyét rendezték meg március 16. és 26. között Indiában: a világbajnokságon a magyar válogatott is részt vett, a nyolc induló közé pedig klubunk sportolója, Lakos Regina is beverekedte magát.

Bár a nemzetközi szövetségben kialakult feszült helyzet miatt több ország is távol maradt az eseménytől, ennek ellenére nívós mezőny gyűlt össze Új-Delhiben, ahol klasszis bokszolók is ringbe léptek. Lakos kiemeltként a legjobb tizenhat versenyző között kezdett a 70 kilogrammosok kategóriájában, a sorsolással mégsem volt szerencséje: a 2022-es világbajnokság ezüstérmesével, a tavalyi Afrika-bajnok mozambiki Alcinda Panguane-nal nézett farkasszemet. A jóval esélyesebb ellenfél végül egyhangú pontozással győzte le Reginát; versenyzőnk kiadta a maximumot magából, ami a tisztes helytállásra volt elég.
 


Lakos Regina (forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)
 

„A fő célom az volt, hogy kijussak a világbajnokságra. A Bocskai István-emlékversenyen februárban jól ment a boksz, erős nemzetközi mezőnyben szereztem bronzérmet, szerintem az sokat nyomott a latban a keret kialakításánál – mondja a 22 éves versenyzőnk. – A kiutazás előtt már nagyon izgultam, a felkészülés viszont jól sikerült, Olaszországban és Tatán is állomásoztunk. Magára az utazásra is rá kellett pihenni, hiszen nem a szomszédba mentünk, majd a körülményekkel is meg kellett birkózni: a pontosság hiányzott a szervezésből, a buszaink például folyamatosan késtek, óriási volt a szmog és az ételhez is hozzá kellett szoknunk. Utóbbi apró problémának tűnik, ám volt olyan induló, akinek a versenyébe került a fűszeresség által kiváltott hasi fájdalom. Az első napokban én is küzdöttem ezzel, ám szerencsére a szereplésemet végül nem befolyásolta. A vb keretén belül végül egy meccset vívtam, a súlycsoportom egyik legjobbja ellen; próbáltam a maximumot kihozni magamból, ám nehezen tudtam felvenni az ellenfelem tempóját. A hibák ellenére nem vagyok elégedetlen, fontos tapasztalatokat szereztem a ringben.”

Lakos a kiesés után sem pihent, sokat sparringolt különböző nemeztközi ellenfelekkel, amik szintén a fejlődését szolgálták.

„Próbáltuk a lehető legtöbb meccset megszervezni: különböző stílusú bokszolókkal találkoztam, amiből profitálhatok a jövőben, ám sajnos összeszedtem egy apróbb vállsérülést, így a tervezettnél picit hosszabb pihenőre lesz szükségem. Jelenleg nem olimpiai súlyban versenyzem, így a kvalifikációs viadalok nincsenek a fókuszban, az egyetemi vb-n viszont szeretnék részt venni szeptemberben. Összességében – az említett negatívumok ellenére – felejthetetlen időt töltöttem kint, óriási élmény volt. Nem mindennap jut el az ember Indiába, rengeteget tanultam kint, jól éreztük magunkat a csapattársakkal!”

A borítóképen: a vb-n résztvevő női válogatott, Lakos Reginával (jobbról a harmadik) / Forrás: MÖSZ


Hirdetések