2012.03.07. | Birkózás
A Vasas kiválósága, a belgrádi Európa-bajnokság nyitónapján a szabadfogásúak 66 kg-os súlycsoportjának versenye után, a dobogó harmadik fokára állhatott fel az eredményhirdetéskor.

Rutinos birkózónk a román Ceaban ellen kezdett, akit magabiztosan győzött le, a következő körben viszont már jóval nehezebb feladat várt rá, hiszen a bolgár Bazan, a tavalyi Eb-n a második helyen végzett. Ezúttal az első menetet még Wöller nyerte, a folytatásban azonban ellenfele föléje kerekedett. 
A vereség után a vigaszágon folytathatta, ahol először az olasz Camapgna ellen diadalmaskodott úgy, hogy a mérkőzés hajrájában megroppant a térde. Sérülése miatt kétséges volt, hogy képes lesz-e kiállni a bronzmeccsre, a grúz Tusisvilivel szemben. Gergő azonban megpróbálta, sőt nagyon okos taktikával, pontszegény mérkőzésen győzött is, és így pályafutása harmadik Európa-bajnoki bronzérmével térhet majd haza. 

A magyar csapat újonca, Fodor Tamás egy győzelemmel és egy vereséggel zárta 96 kg-ban a versenyt, és minden dicsértet megérdemel, hiszen élete első felnőtt világversenyén bátran, félelmek nélkül birkózott.


Hirdetések