Nagy Dániel, 2023.03.24. | Birkózás

Az év legfontosabb megméretései előtt biztató teljesítményt mutattak a fiatal birkózóink az U15-ös és az U17-es válogatóversenyeken.

Az U20-as korosztály után a fiatalabb birkózók is válogatóverseny keretein belül mutathatták meg a tudásukat: a serdülők (U15) március közepén Kaposváron álltak szőnyegre, a klubunk képviseletében pedig a lányok között Sillei Janka aranyérmet szerzett, míg a kötöttfogású fiúknál Fehér Lőrinc lett bronzérmes. A szabadfogású mezőnyben hárman is a dobogó tetejére állhattak (Pécsi Szebásztián, Kiryl Shumeiko és Láng Vince), a kategóriában pedig egy harmadik helyet is sikerült begyűjteni (Farnadi Mátyás).

Néhány nappal ezelőtt az U17-eseken volt a sor, a válogatójuknak Dunakeszi adott otthont. Az eseményen az U15-ösök éremtermését is felülmúlták a fiataljaink, akik közül kiemelkedett a 92 kilósok között remeklő Veress Bence: birkózónk mindkét fogásnemben elhozta az aranyérmet, két nap alatt nyolcszor emelték a kezét a magasba. Szabadfogásban Arszunkaev Ahmad és Baráth Károly is a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, míg a lányoknál Munk Maja nyakába akasztottak ezüstérmet. A kötöttfogásúak között a már említett Veress mellett Tótok Péter is győzni tudott.
 


 

„A hazaiak mellett svájci, német, spanyol, lengyel és román ellenfelek is szerepeltek az U17-es válogatón, amelyen picit magabiztosabb teljesítményt vártunk a sportolóinktól, ám a legfontosabb a győzelem volt, amivel egy lépéssel közelebb kerültek az Európa-bajnokságon való részvételhez  – mondja szakosztályunk edzője, Wöller Gergő. – Veress Bence dupla diadala nagy dolog, megérdemli a dicséretet, nem volt olyan, aki megszorítsa ezen a hétvégén. A versenyen mutatott teljesítményétől még jobbra képes, ami biztató a folytatásra nézve.”

Szombaton már újabb verseny kezdődik az U17-eseknek, akik Észtország felé veszik az irányt.

„Tótok, Baráth és Veress is mindkét fogásnemben indul a hét végi Tallinn Openen, így ők már pénteken elutaznak a helyszínre, míg a csapat nagyobb részével, több mint tíz fővel mi szombaton megyünk utánuk. A fiataloknak ez az egyik legfontosabb versenyük az évben, külön köszönjük, hogy a klub támogatta ezt az utat; ennek is köszönhető, hogy ilyen komoly létszámmal képviseltethetjük a Vasas színeit.”


Hirdetések