2012.03.01. | Röplabda
Horvátországban játszotta le az idény utolsó Közép-európai Liga mérkőzését a Vasas Óbuda.

ŽOK Vukovar – Vasas Óbuda 3:0 (21, 15, 23)
Vukovár, 300 néző
Vezette: Seifrid, Mikosic

Vukovár: Drazenovic 6, Starcevic 19, Mrdanov 5, Grubesa 4, Novalic 12, Miljak 11, Csere: Rajkovic (liberó), Dapic, Durickovic 4, Ciric, Colak 1.
Vezetődző: Tonko Sabljic

Vasas: Miklai 5, Milovits 4, Sándor 2, Nagy E. 9, Dékány 11, Stefanik 1, Csere: Lévai (liberó), Takács B. 1, Fábián 1, Borsos 3.
Vezetőedző: Jókay Zoltán

A balszerencse sorozat tovább folytatódott, Sándor Renáta minimális időt tudott csak a pályán tölteni, vállfájdalmai miatt cserét kért. Hiánya következtében támadásban és nyitásfogadásban egyaránt elbizonytalanodtak csapatársai, csak a mérkőzés hajrájában tértek magunkhoz, de a kialakult parázs hangulatban talán éppen a rutin hiányzott.

Jókay Zoltán:
- Ez találkozó minden szempontból az eddigiek közé illett, kicsit örülök is, hogy vége van ennek a sorozatnak. A lejátszott tizenhét meccsünkön a különféle problémák miatt, alig néhányszor tudtam az általam ideálisnak vélt kezdőcsapatot a pályára küldeni. Ezzel együtt nem kérdéses mennyire hasznos volt számunkra az a lehetőség, hogy nemzetközi tapasztalatokat gyűjthettünk. Ha jövőre is indulhatunk, már sokkal eredményesebbek leszünk, de a csapatépítésnél mindenképpen figyelembe kell venni azt a tapasztalatot, hogy egy kezdőcsapatnyi játékos nem bír ki egy ilyen erőltetett menetelést, legalább nyolc-tíz hasonló szintű röplabdázó kell ehhez.
Kedden előreláthatólag lezárjuk a bajnoki negyeddöntőt, és utána lesz másfél hetünk arra, hogy az elődöntőre felkészüljünk. A legfontosabb számomra, az, hogy mindenki egészséges legyen.


Hirdetések