2012.02.24. | Röplabda
Tartalékosan látogatta meg legtávolabbi ellenfelét a Vasas Óbuda a Közép-európai Ligában, a friss kupagyőztes csapat négy játszmában szenvedett vereséget.

ŽOK Rijeka - Vasas Óbuda 3:1 (25:21, 25:14, 23:25, 25:16)
Rijeka
Vezette: Pevc, Markelj

Rijeka: Cutuk 9, Brcic 5, Susic 16, Fabris 15, Pilepic 11, Zdrilic 9. Csere: Dosen (liberó), Savic 5, Magdic 12.
Edző: Igor Lovrinov

Vasas: Stefanik 1, Nagy E. 6, Milovits 4, Sándor 22, Borsos 1, Dékány 13. Csere: Lévai (liberó), Fábián 1, Gudmann, Gubicza 2, Takács B., Miklai 5.
Edző: Jókay Zoltán

Viszontagságos utazás után – több mint háromórás rostokolás a magyar-horvát határon –, közvetlenül a mérkőzés kezdete előtt érkezett meg az együttes a helyszínre, ráadásul most sem tudott teljes csapatot pályára küldeni Jókay Zoltán. Ezúttal az utóbbi időben nagyon jól teljesítő Oláh Vivien hiányzott térdproblémái miatt.

A gondok ellenére jól sikerült nyitásainknak köszönhetően eredményesen kezdtünk, az első játszma közepéig nálunk volt az előny, a hazaiak csak a hajrában fordítottak. A tompaság a második szettben sem oldódott, ezt a játékrészt megerőltetés nélkül nyerték vendéglátóink. A következőben végre valamit felcsillantottunk igazi tudásunkból, bár ehhez a rijekaiak is hozzájárultak hibázásaikkal. A lendület azonban hamar elfogyott, a negyedik szett a másodikhoz hasonlóan egyértelmű volt.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Sajnos a körülmények sem segítettek abban, hogy néhány napon belül újra teljes fordulatszámon pörögjünk, így ezen a meccsen senki sem nyújtott még hasonló teljesítményt sem, mint a kupadöntőn. Próbáltam a fiataloknak több lehetőséget adni, de őrajtuk is látszott a hosszú menetelés okozta fáradtság. Elfogytak a tartalékok, úgyhogy most két nap pihenőt adtam a lányoknak, majd csak szombaton tartok legközelebb edzést nekik, vasárnap pedig már magyar bajnoki negyeddöntő következik a Szolnok ellen.
A közelmúlt sérültjei közül, úgy tűnik, hogy Sándor Renáta és Dékány Bernadett teljesen rendbejött. Miklai Zsanett ezen a találkozón már egy szettet végig a játéktéren töltött, lassan őt is lehet már terhelni. Oláh Vivien térde viszont fáj, az orvosok szerint egy injekciókúrával rendbe hozható, szeretném, ha ez mihamarabb megtörténne.


Hirdetések