2012.02.20. | Vívás
Szatmári András nyerte a budapesti Héraklész junior világkupa-versenyt, amellyel Gerevich György emléke előtt is adóztak a rendezők.

Tekintélyes létszámú induló gyűlt össze a fiú kardvívók versenyére, a 130 fős mezőnyben hárman képviselték a Vasas színeit. Ravasz Etele és Csaba Bence ezúttal a legjobb hatvannégy között búcsúzott, Szatmári András azonban remekül menetelt, met, osztrák és francia riválison túljutva került a fináléba, ahol a spanyol Escuderot valósággal lesöpörte a pástról, 15:2 arányba verte úgy, hogy ellenfele az első találatot csak 10:0 után tudta bevinni.
Szabó Bence tanítványa már a harmadik junior világkupa-versenyén diadalmaskodott ebben az évben.

Legjobb felnőtt korú versenyzőink Padovában szerepeltek ezen a hétvégén. A szombati egyéni versenyen Nemcsik Zsolt jutott a legtovább, ő nyolcaddöntőben bukott el, és sajnos térdsérülése is kiújult. Szilágyi Áron és Iliász Nikolász viszont nem tudott tovább lépni a legjobb hatvannégy közül, az első fordulóban vereséget szenvedtek.

A vasárnapi csapatverseny a magyar válogatott számára az olimpiai kvalifikáció szempontjából bírt kiemelt jelentőséggel. A Nemcsiket nélkülöző csapat, az ötödik helyen végzett úgy, hogy előbb a kínaikat legyőzték, majd az oroszoktól vereséget szenvedtek. Az 5.-8. helyért folyó csatában két, már olimpiai résztvevő nemzetet, a románokat és az olaszokat múltuk felül. Szilágyi Áron végig szerepelt, Iliász Nikolász ezúttal kevesebb lehetőséget kapott Kovács Tamás szövetségi kapitánytól
Mivel a francia válogatott előttünk végzett, így továbbra is nyitott a kérdés, hogy ki indulhat Londonban. A március 18-i moszkvai versenyen születik erről majd döntés, leegyszerűsítve: amelyik csapat előbbre végez, az lesz a kijutó.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

fotó és film: Doba István


Hirdetések