2012.02.19. | Röplabda
A Közép-európai ligában edződő Vasas Óbuda együttese a Magyar Kupa döntőjében, magabiztosan múlta felül a hazai bajnokság éllovasát, a BSE-t.

Vasas Óbuda – BSE 3:0 (23, 15, 12)
Fáy utca, 900 néző
Vezette: Éva, Szabó 

Vasas: Oláh 12, Nagy E. 5, Milovits 2, Sándor 21, Borsos 5, Dékány 10. Csere: Lévai (liberó), Fábián, Gudmann, Miklai 1. 
Edző: Jókay Zoltán 

BSE: Antal 3, Tóthné 9, Lakatos 2, Horváth A. 1, Vacsi 3, Tálas 4. Csere: Tóth A. (liberó), Kondor, Dzunics 3, Gregori 4. 
Edző: Fésüs Irén 

Az eredmény alakulása. 
1. játszma: 4:5, 12:14, 18:18, 24:23. 
2. játszma: 8:2, 16:6, 21:15, 24:15. 
3. játszma: 5:5, 12:7, 16:11, 24:12

A tegnap esti elődöntő után nem sok idejük maradt pihenésre a lányoknak, a szakmai stáb tagjai a közös szállásra történő visszaérkezés után elsősorban azt igyekeztek beléjük sulykolni, hogy egy napot még ki kell bírni.

Mi az hogy kibírni? Fiatal csapatunk a döntő kiélezett első szettje után valósággal állva hagyta riválisát, a végjáték már igazi örömröplabdát hozott. Az újra fantasztikus hangulatot teremtő Vasas-függők hangosan számolták az utolsó pontokat, majd következhetett az önfeledt ünneplés.

De addig el is kellett jutni...
Az első játszmában döcögött a gépezet, az önmagukat látványosan hergelő városmajoriak, a mezőnyben nem ismertek elveszett labdát, ami időnként láthatóan meglepte a mieinket. Oláh Vivien nyitásai után először  csak 12:11-nél vettük át a vezetést, de ez sem tartott sokáig, legközelebb 18:17-nél volt újra nálunk az előny. A végén felváltva estek a pontok, majd 23:23 után Dékány Bernadett két kemény ütése a javunkra döntött.

Nagy Eszter pontosan helyezett labdájával mi szereztük az első pontot a folytatásban, majd egy hihetetlen mentés után tátott szájjal bámultuk a térfelünkre visszaérkező labdát. Hamar egalizált a BSE, de ebben a szettben utoljára. Beindult a henger, Sándor Renáta hol erőből, hol fifikásan érte el sorra egymás után pontjainkat. Borsos Lili fülig érő mosollyal nyugtázta két ászértékű nyitását, amikkel máris 12:3 volt ide, és nem sokat kellett várni arra sem, hogy szurkolóink tízet számoljanak ellenfelünkre. A BSE persze küzdött becsülettel, ami aztán időnként látványos labdamenteket eredményezett, de felzárkózni nem tudtak. A zárszót Sándor Renáta mondta ki.

Oláh Vivien kemény adogatásaival 3:0-ra elhúztunk a harmadik felvonásban, de egykettőre 3:3 lett, sőt 5:7-nél felsejlett akár egy következő játszma lehetősége is. Sándor Renáta azonban nem akart túlórázni, öt egymást követő nyitásának nem találták ellenszerét a túlfélen, és ez elerodálta a BSE-s lányok harci kedvét. Innen következett a már említett örömröplabda, és még Miklai Zsanett is beszállt a végén…

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Volt egyfajta nyomás a csapaton amiatt, hogy ebben a szezonban tétmeccsen még nem találkoztunk a hazai élmezőnnyel, de a lányok szerencsére megmutatták, hogy profitáltak valamennyit a külföldi ellenfelekkel vívott találkozókból.
Az első játszmában, talán a túlzott akarás miatt nem voltunk képesek hideg fejjel játszani, de aztán szép lassan helyükre kerültek a dolgok, Milovits Juli jól mozgatta a társait, Sándor Renáta és Oláh Vivien pedig lendületes volt, és ez az egész csapatra átragadt. De egyértelmű, hogy a pályán lévők közül mindenki hozzátette a maga részét ehhez a szép sikerhez.

ja    




Hirdetések