2012.02.15. | Vízilabda
A szív és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében sportkampány szerveződött, ennek kapcsán rendeztek gálameccset vízilabdázóink részvételével a Komjádi uszodában.

A rendezvény elején tartott sajtótájékoztatón kiderült, hogy vízilabdacsapatunk főtámogatója, a Teva Magyarország Zrt., valamint a Magyar Kardiológusok Társasága, és a Semmelweis Egyetem együttműködésének eredménye a „Sportos összefogás az egészségért” kampány, amelynek keretein belül az orvosi egyetem amatőr vízilabdacsapata, és a TEVA-Vasas-UNIQA bemutató-mérkőzést játszott.

Sokan szkeptikusak voltak azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e hétköznap délelőttre egy ilyen gálameccset szervezni a Komjádi uszodába, de a komoly sajtóérdeklődést, és a több száz szurkolót látva igazoltnak bizonyult a korai keddi időpont.

Földi László együttese egy edzést „áldozott fel” a nemes cél érdekében, amely kapcsán olimpiai bajnokaink is megszólaltak. Steinmetz Ádám elmondta, hogy a stresszes, gondokkal teli hétköznapokban nagyon fontos lenne, hogy mindenki tudjon egy kicsit sportolni, bár hozzátette, hogy a magyar válogatott centerposztja cseppet sem egészséges elfoglaltság, így azt inkább nem ajánlja.

Kiss Gergely arról beszélt, hogy „dohányos” családban nőtt fel, így az egészséges élet mindennél fontosabb számára, gyermekei már egészen kicsi koruktól kezdve úsznak, nagyobbik lánya pedig most éppen cselgáncsozik.

A Teva Magyarország Zrt. részéről dr. Szabó László vezérigazgató,  aki egyben a szakosztályelnökünk is, beszélt a program fontosságáról, a szívbetegségek elleni harc kapcsán pedig Dr. Merkely Béla professzor szavait hallgathattuk meg.

Ezután pedig egymásnak ugrott a vízben a két orvosis-vasasos vegyes csapat, a Megelőzés SC és az Infarktus SC. A vicces csatakiáltásokon túl láthattunk hat Vörös Viktor gólt, meccs közbeni EKG-tesztet, Drasko Brguljan víz alatti ráúszását, de ami talán a legfontosabb, a majdnem százszázalékos Nagy Viktort védeni.

Végül természetesen a Megelőzés diadalmaskodott, de a mérkőzés utáni közös ebéden erre már szinte senki nem emlékezett, csak a jó hangulat maradt meg.

dan     
fotó: Doba István     

További fotók>>


Hirdetések