2012.02.14. | Vívás
A versenyszezon kellős közepén elsősorban kardozóink értek el szép eredményeket.

Szilágyi Áron, aki már biztos olimpiai részvevő, az év első Grand Prix viadalán Plovdivban is újfent bizonyította, hogy világ szűk elitjébe tartozik. Három győzelme után a negyeddöntőben a viadal későbbi győztesétől, a német Limbachtól kapott ki szoros asszóban 15:13 arányban és az ötödik helyen zárt. Nemcsik Zsolt és Iliász Nikolász a hatvannégyes táblán, az első körben búcsúzott.


Szilágyi Áron és mestere, Somlai Béla

Hazai pályán, a pasaréti Kovács Pál vívócsarnokban rendezték a junior kardvívók országos bajnokságát. A nemzetközi élmezőnybe tartozó kardforgatóink méltó követői lehetnek legtehetségesebb fiataljaink, akik ezúttal is bizonyították, hogy páratlanul erős a Vasas kardműhelye. Ravasz Etele, aki idén már a felnőttek között is megmutatta oroszlánkörmeit, a döntőben klubtársát, a nemrégiben junior világkupa viadalt nyert Szatmári Andrást győzte le, Csaba Márton pedig a kilencedik helyen zárt. Ezek után a csapatversenyben sem volt kétséges a Vasas diadala.
Sokra hívatott hármasunk legközelebb ezen a hétvégén, az utánpótláskorúak nagy seregszemléjén, a budapesti Héraklész Junior Világkupán lép pástra.


Iliász Nikolász és Ravasz Etele

Kevésbé volt sikeres párbajtőrözőnőink dohai látogatása. A katari Világkupa-verseny egyéni versenyszámában a sérülése és könyökműtétje után visszatérő Szász Emese, egy győzelem után a legjobb harminckettő között búcsúzott, míg Antal Edina győzelem nélkül maradt a hatvannégyes táblán. 
A másnapi csapatverseny az olimpiai kvalifikáció szempontjából volt létfontosságú. A magyar válogatott a nyolcaddöntőben szoros mérkőzésen kikapott a dél-koreaiktól és végül a tizenkettedik helyen zárt. A hátralévő két kvalifikációs viadalon legalább az elődöntőig kellene jutni Szász Emesééknek ahhoz, hogy kijussanak Londonba.

ja     
fotó: Doba István (archív)    
 

 


Hirdetések