2012.02.13. | Röplabda
Három kulcsemberét nélkülözve, vendéglátóként ám mégis idegen környezetben, ezúttal is helytállt a Vasas Óbuda fiatal együttese.

Vasas Óbuda – Calcit Kamnik (szlovén) 1:3 (–18, 17, –19, –20)
Megyeri út, 100 néző.
Vezette: Niklová, Vasko (szlovákok)

Vasas: Stefanik 4, Nagy E.12, Milovits 5, Oláh 21, Borsos 5, Takács 4. Csere: Lévai (liberó), Fábián, Gubicza 1, Gudmann 2.
Edző: Jókay Zoltán

Kamnik: Lenarcic 4, Handanovic 16, Hadzsics 8, Turnsek 20, Vrhovnik 2, Bogdanovic 10. Cserer: Urbancic (liberó), N. Mori, Kmezics 2, E. Mori.
Edző: Oleg Gorbacsov
Az eredmény alakulása.
1. játszma: 5:12, 10:20, 18:20, 18:24.
2. játszma: 5:5, 15:10, 20:12, 24:17.
3. játszma: 7:8, 16:16, 16:21, 19:24.
4. játszma: 8:8, 11:15, 14:20, 20:24

A csütörtökön még végig pályán lévő Dékány Bernadett ismét sérültet jelentett, a jól megszokott Folyondár utcai csarnok helyett pedig a Megyeri úton fogadtuk szlovén ellenfelünket. Az előjelek tehát nem voltak túl rózsásak, de a mérkőzés után nem kellett szégyellnie magát egyik pályára lépő játékosnak sem, hiszen a kifejezetten jó játékkal megnyert második szetten túl, az összes többi vereséggel végződőben is voltak olyan szakaszok, amikor futott a szekér. A nagyobb tapasztalat azonban a vendégek javára döntött.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Voltak olyan félelmek a találkozó előtt, hogy ebben az összeállításban lemosnak bennünk a pályáról, de azt gondolom, hogy a vereség ellenére jónak értékelhető teljesítményt nyújtott a csapat. Persze voltak hiányérzeteim is, hiszen az ebben a környezetben még kevés rutinnal rendelkező fiataljaink, Stefanik Orsolya és Takács Bernadett játékából hiányzott a bátorság, az éles szituációkbeli felelősségvállalás. Különösen Takácsra érvényes az, hogy a mutatottnál már most is jóval többre lenne képes, ha felszabadultabban merne röplabdázni.
Rosszul indult a mérkőzés, nyitásfogadásban nagyon gyengék voltunk, több ászt is ütött az ellenfél. Ahogy sikerült stabilizálni ezt a játékelmet, egyre inkább partnerek lettünk a pályán, a második szettben pedig mi kaptuk el a fonalat a nyitásoknál. Igazi hullámvasút volt az egész meccs, többpontos szériákkal mindkét oldalon. Oláh Vivien most is nagyot alakított, és elégedett voltam Nagy Eszterrel is, bár őt időnként a kelleténél kevesebbet foglalkoztatták társai.
Nyakunkon a kupadöntő, fel kell tenni a kérdést, kiben és miben bízhatunk? Dékány Bernadett régebbi sérülése újult ki, és Sándor Renátára valamint Miklai Zsanettre sem mondhatom azt, hogy egészségesek lennének. Az elkövetkező néhány napban az edzéseken fog kiderülni, hogy kire számíthatok majd közülük.

ja  
 

 


Hirdetések