2012.02.10. | Röplabda
Az elejétől a végéig, rendkívül kiegyenlített és szoros mérkőzésen veszített a Vasas Óbuda a Folyondár utcában az ASKÖ Linz ellen.

Vasas Óbuda – ASKÖ Linz STEG (osztrák) 2:3 (23, –24, 19, –21, –8)
Folyondár utca, 100 néző.
Vezette: Juracek, Schimpl(szlovákok) 

Vasas: Oláh 21, Borsos 10, Stefanik 6, Dékány 17, Nagy E. 13, Milovits 6. Csere: Lévai (liberó), Fábián 2, Gudmann 1.
Edző: Jókay Zoltán

Linz: Teufl 10, Bible 3, Nikolova 18, Brimagge 13, Meyers 20, Mittermaier 4. Csere: Berger (liberó), Almer.
Edző: Jiri Siller

Az eredmény alakulása.
1. játszma: 5:8, 14:14, 22:16, 24:23.
2. játszma: 3:7, 10:14, 15:20, 24:24.
3. játszma: 6:6, 14:14, 21:17, 24:19.
4. játszma: 6:10, 12:16, 19:19, 21:24.
5. játszma: 3:5, 7:11, 8:14

Öt játszma, amelyből kettőt nyertünk mi, de másik kettőben is alakulhatott volna számunkra kedvezően a végeredmény. Csupán a záró felvonásban éreztük azt, hogy nincs esélyünk.

Az elsőben 15:14-nél vettük át először a vezetést Nagy Eszter ásznyitásával, majd Oláh Vivien pontos adogatásaival növeltük az előnyünket, még az időkérés sem segített a vendégeken. Néhány burleszkfilmbe illő labdament után ugyan még felzárkóztak az osztrákok, de Dékány Bernadett két pontja lezárta a szettet.

A másodikban mi szereztük az első pontot, de onnantól már a végéig az ellenfelünknél volt az előny. Rossz megoldásokkal több pontot elajándékoztunk, viszont 11:14-nél egy a kézilabdából ismert kínai figurának örülhettünk Milovits Juli és Nagy Eszter előadásában. Ugyan kapaszkodtunk, és 24:24-nél ki is egyenlítettünk, de a következő két pont sajnos nem a miénk lett.

A harmadikban folytatódott a „brusztolás”, 6:7-nél például egy háromszor megnyertnek tűnő labdát buktunk el. Látványos labdamenet után 14:14-nél utolértük őket, elkaptuk a fonalat, gördülékenyen játszva magabiztosan nyertünk.

A negyedikben kapkodóvá vált a játékunk, folyamatosan négy-öt ponttal ment az ellenfél. Több lehetőséget is kidolgoztunk, de a befejezéseknél rendre rossz megoldást választottak a lányok, egysíkú próbálkozásainkat kiismerte az ellenfél. Mégis sikerült egyenlítenünk, de ettől sem jött meg az önbizalom, a végjátékhoz már nem sok közünk volt.

Az ötödikben, megint a vendégek kezdtek jobban, a feszültséget jól jelezte, hogy egymásután mindkét oldalon sorra jöttek a rossz nyitások. 6:7-nél sanszunk volt az egalizálásra, de hárítás helyett egymásra vártak a lányok, a labda pedig akadálytalanul hullott közöttük a padlóra. 7:7 helyett 6:8 lett, és innen már csak két pontra futotta.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Szoros meccsen kaptunk ki, a körülmények ismeretében inkább pozitívnak értékelem ezt a meccset. Hihetetlen sérüléshullám sújt minket, fontos mérkőzések egész során nem számíthatok meghatározó játékosaimra . Ezúttal Sándor Renáta és Miklai Zsanett ült a lelátón, Dékány Bernadett pedig négy és fél hét kihagyás után szinte edzés nélkül lépett pályára. Amíg bírta erővel nagy hasznunkra volt, de látnia kellett mindenkinek, hogy a negyedik játszmában már nagyon fáradt volt.
Igazából nem mondhatok rosszat a lányokra, hiszen végig ment előre, küzdött a csapat, de sajnos végig voltak olyan apró hibák, figyelmetlenségek, amik miatt aztán végül nem a mi javunkra dőlt el a találkozó. Ezeket egyébként egyértelműen a rutintalanság számlájára írnám, a hév, a lendület a fiataloknál sajnos nem mindig párosul tiszta fejjel. Ezt jól láttam az időkéréseknél is, amikor ugyan bólogattak a hallottakra, de, hogy az intelmek tudatosultak-e bennük azt már egyáltalán nem biztos. A pályán is lassan reagáltuk le a dolgokat, a mindig fáziskéséssel követtük az ellenfél dolgait támadásban védekezésben egyaránt.
Nagyon remélem, hogy a sérültjeink mielőbb visszatérnek, nagy szükségünk volna rájuk, de természetesen ez csak a teljes gyógyulásuk után történhet meg.

ja   

 


Hirdetések