Gy. Szabó Csilla, 2023.03.06. | Tenisz

A Vasas Körmöczy Teniszakadémia fiataljai is elindultak a Pécsett megrendezett felnőtt országos bajnokságon. A legeredményesebbnek Benke-Giosanu Izabella bizonyult, aki párosban ezüstérmet szerzett az MTK-s Bak-Szabó Norina oldalán, egyesben pedig bronzérmes lett.

A Vasas 14 éves teniszezője a későbbi bajnok Bartha Pannától szenvedett 6:2, 6:1-es vereséget, ám az elődöntőig vezető úton igen magabiztosan ment végig, szettet sem veszített. A legszorosabb meccsét az első fordulóban, Németh Kitti ellen vívta (7:5, 6:2), a folytatásban Faludi Vivient 6:0, 6:1, Böröczky Emíliát pedig 6:3, 6:0-ra verte. Párosban két meccset kellett nyerniük Bak-Szabó Norinával ahhoz, hogy döntőben a szegedi Bíró Melinda, Balogh-Susányi Zsófia kettős ellen mérkőzhessenek. Utóbbi a finálét követően meg is jegyezte, hogy a fináléban kellett a legjobban figyelniük, a Bak-Szabó, Benke-Giosanu kettős mindent megtett a győzelemért.

„Iza nagyon szépen szerepelt a felnőtt ob-n, egyéniben magabiztosan hozta a meccseit – értékelte a Vasas Körmöczy Teniszakadémia játékosainak múlt heti teljesítményét edzőnk, Kovács Márk. – A szervája, amivel az utóbbi időben bajlódott, nagyon szépen összeállt a tornára, és fegyverként tudta használni. Számára fontos értékmérő volt a Bartha Panna elleni elődöntő, hiszen itt láthattuk, hol is tart egy olyan elsőéves felnőtt ellen, aki tavaly a juniorok között a világ legjobb száz teniszezője között fejezte be korosztályos karrierjét. Ez az összehasonlítás számára különösen fontos, de nekünk is hasznos. Párosban döntőzött, ez a két eredmény pedig kellő önbizalmat adhat neki az utánpótlás-ob előtt, amelyet a héten, ismét Pécsett rendeznek.”


A Balogh-Susányi Zsófia és Bíró Melinda alkotta szegedi páros (balról) 6:4, 6:3 arányban győzte le a felnőtt nők páros mezőnyében a Bak-Szabó Norina, Benke-Giosanu Izabella (jobbról) duót. Fotó:huntennis

 

„Összességében nagyon sikeres verseny volt, mentálisan és fizikálisan egyaránt jól éreztem magam – tudtuk meg Benke-Giosanu Izabellától. – Az adogatásaim valóban nagy előnyt jelentettek, sok könnyű pontot hoztak nekem. A Bartha Panna elleni meccs pedig tényleg sok tanulsággal szolgált. Nagyon örültem, hogy játszhattam ellene, s így saját magam is megtapasztalhattam milyen is a junior top százas szint, ahová én is el szeretnék jutni. A felnőttek között szerintem ez egy jó eredmény volt, saját korosztályomban elsősorban a jó teljesítmény cél a héten, valamint az, hogy fizikálisan és fejben egyaránt a topon legyek. És ha tudom, akkor természetesen a tornát is meg szeretném nyerni."

A női mezőnyben Gyene Csenge és Juhász Janka is elindult, mindketten az első fordulóban búcsúztak. Utóbbi párosban éppen Benkéék ellen játszott az első fordulóban, amely 6:4, 6:4-es győzelmet hozott a későbbi döntős duó számára.

A férfiak között a Vasas színekben versenyzők közül Sávay Zalán jutott a legtovább, vagyis a legjobb nyolc közé, ő azonban ősz óta már nem a Folyondár utcában, hanem a Római parton készül. A dorogi igazolással rendelkező, de a Folyondár utcában edzző Héjjas Csongornak szintén a negyeddöntő jelentette a végállomást, őt a későbbi döntős, Kisbalázs Rafael állította meg.

Szőke Ádám és Kisantal Botond egyaránt a második körben szenvedett vereséget, előbbi a rutinos Szatmáry Adriántól kapott ki három szettes kiélezett meccsen, utóbbit pedig a későbbi győztes Kincses Kolos búcsúztatta. Az első fordulóban kapott ki Major Áron, valamint Varga János.

„A férfiak táblája elég nyitott volt, többen is esélyesek voltak a végső győzelemre – folytatta értékelését Kovács Márk.Bíztam benne, hogy a tavalyi évhez hasonló ismét Vasas-győzelem születik, s mivel ez nem jött össze, maradt bennem némi hiányérzet. Kisantal Boti egy ideje kézsérüléssel küzd, ez nyilván akadályozta, ráadásul a későbbi győztestől kapott ki. Major Áron nem is olyan régen tért haza a korosztályos Eb-döntőről, ahol az ötödik helyen végzett a magyar csapattal, ő szabadkártyával indulhatott az ob-n. A sorsolása lehetett volna kedvezőbb is, hiszen a későbbi döntős ellen játszott. Számára fontosabb lesz a héten zajló utánpótlás-ob, ott kell bizonyítania. Szőke Ádám szett és break előnyről kapott ki a második fordulóban, Héjjas Csongort pedig szintén az ezüstérmet nyerő Kisbalázs Rafael búcsúztatta a negyeddöntőben, két szoros szettben. A másodikban szettlabdája volt az egyenlítéshez, tehát ő is nagy küzdelemben maradt csupán alul. Párosban Ádám és Csongor egyaránt a legjobb nyolcig jutott.”


Hirdetések