2012.02.08. | Ökölvívás
A ma délután kezdődő 56. Bocskai István Emlékversenyen az előzetes nevezések alapján rendkívül erős mezőnyben szállnak ringbe a Vasas öklözői.

A debreceni viadal előtt ifj. Balzsay Károllyal, az ökölvívó szakosztály közelmúltban kinevezett igazgatójával beszéltünk. 

Miként telt az első három hónapja az új munkakörben? 
- Tökéletes a munkamegosztás, Bacskai Imre felel a szakmai munkáért, én pedig a napi dolgok intézése mellett, a fiúk ügyes-bajos problémáira is igyekszem megoldást találni. Elsődleges feladatomnak azonban az ökölvívás népszerűsítését tartom, mert azt ugyan hamar megtapasztaltam, hogy egy nagyon jól működő szakosztály munkájába kapcsolódtam be, de azt gondolom, hogy létszám terén még vannak kiaknázatlan lehetőségeink. El kell mennünk az angyalföldi iskolákba, meg kell ismertetni a gyerekeket ezzel a nagyszerű sportággal, hogy kedvet kapjanak hozzá, és lejárjanak az edzéseinkre. 

Mit vár a csapattól a Bocskai emlékversenyen? 
- Kemény ellenfelekkel találkozhatnak a srácok, Bacskai Balázs és Darmos József azonban így is egyértelműen esélyese súlycsoportjának, és a fiatalok, elsősorban Fodor Milán és Berna Dávid sem okoznának meglepetést nekem azzal, ha éremmel térnének haza Debrecenből. 
Bacskai Balázs nagyon keményen dolgozik, neki tavasszal a fő feladata az olimpiai kvalifikáció kiharcolása, amolyan felkészülési verseny lesz számra ez a megmérettetés, míg a roppant tehetséges Fodor Milán először gyűjthet be nagyon fontos tapasztalatokat, nemzetközi hírű klasszisokkal szemben.


Hirdetések