A tegnapi elnökségi ülést követő közleménnyel egyetértve labdarúgó legendáink az alábbi nyilatkozatot teszik közzé.

Mi, a Vasas labdarúgó legendái, értetlenül állunk a Híd Zrt. és Faragó Attila többségi tulajdonos magatartása előtt. Szerintünk jelen pillanatban nagyon egyszerű a kérdés, vagy képes a tulajdonos finanszírozni és hitelesen működtetni a száz éves labdarúgó csapatot, vagy amennyiben ebben a nehéz gazdasági helyzetben nincs rá reális lehetősége, akkor kérjük, hogy korrekt módon – ahogyan ő is tartozásmentesen átvette a Vasas Sport Clubtól a csapatot – adja vissza a Vasas Futball Kft.-t és ezzel az irányítást a kisebbségi tulajdonosnak. 

Természetesen bárki, aki pénzügyileg támogatja a magyar labdarúgást, annak köszönet jár, hiszen ez ritkán megtérülő befektetés. Becsüljük Faragó Attilát, hogy az egy évvel ezelőtti nehéz helyzetben szerepet vállalt a labdarúgó együttes megmentésében, és ezzel első osztályú csapat maradhatott a Vasas. Ettől függetlenül úgy gondoljuk, ha már a működtetéshez szükséges fedezet nem áll rendelkezésre, a tartozások mértéke egyre nő, jelzálogosítja üzletrészét, akkor mindezzel veszélyezteti az együttes fennmaradását. Ezeket a tényeket figyelembe véve kérjük, ne gördítsen akadályt a Vasas Sport Club elé, hogy az más, megnyugtató megoldást találjon. A Vasas felnőtt labdarúgás hitelességének visszaállítását elengedhetetlennek tartjuk még akkor is, ha ez esetleg átmenetileg egy kisebb költségvetésű csapat indulását eredményezné. A Vasast mindig az összetartás, a családias légkör, a becsületes, átlátható működés jellemezte, ezért kérjük, hogy a Vasas Futball Kft. többségi tulajdonosának szeme előtt is ez lebegjen, amikor meghozza döntéseit! Ameddig ez nem valósul meg, mi is elhatárolódunk a Vasas Futball Kft. működésétől. 

Hajrá Vasas! 

Antal Péter, Berendy Pál, Fister Ferenc, Gass István, Ihász Kálmán, Kántor Mihály, Kékesi Mihály, Komjáti András, Mészöly Kálmán, Müller Sándor, dr. Puskás Lajos, Raduly József, Szentmihályi Antal, Tamás Gyula, Tóth Bálint, Várady Béla, Vidáts Csaba, Zombori Sándor.


Hirdetések