2012.01.27. | Röplabda
Ötjátszmás mérkőzésen szerezte meg a Vasas Óbuda csapata harmadik győzelmét a Közép-európai Ligában.

Vasas Óbuda – ZOK Rijeka (horvát) 3:2 (15, 22, –24, –15, 11)
Folyondár utca, 100 néző.
Vezette: Vasko, Niklová (szlovákok)

Vasas: Mikai 14, Nagy E. 11, Milovits 7, Sándor 11, Borsos, Oláh 23. Csere: Lévai (liberó), Fábián 1, Stefanik, Gudmann, Takács B.
Edző: Jókay Zoltán

Rijeka: Cutuk 15, Brcic 8, Kovacic 13, Fabris 15, Pilepic 1, Zdrilic 9. Csere: Dosen (liberó), Susic 5, Magdic 1.
Edző: Igor Lovrinov

Az eredmény alakulása.
1. játszma: 6:4, 16:9, 22:12.
2. játszma: 8:4, 16:10, 23:20.
3. játszma: 7:7, 19:17, 23:24.
4. játszma: 8:6, 14:20, 15:23.
5. játszma: 6:1, 13:10

A kezdés után látott bátor, felszabadult játéknak meg lett az eredménye, hiszen a szett közepétől, Milovits Juli kemény szerváinak köszönhetően, állva hagytuk a vendégeket. Huszonötödik pontunk pedig – Nagy Eszter nyitása csorgott át az ellenfél térfelére – azt jelezte, ezúttal a szerencse is mellénk szegődött.

Szép kombinációval – jó fogadás után pontosan felépített támadással, amit Miklai Zsanett fejezett be – kezdtük a második játékrészt. Néhány rossz nyitásunk következtében, azonban rövid ideig még szoros maradt az állás, de aztán látványos támadásaink után, amelyekkel egy-egy hibánkat feledtettük megint sikerült elhúzni. A végjátékban azonban kezdtek magukra találni a horvátok, és már éppen kezdtünk volna izgulni, amikor ők is bemutatták, hogy tudnak rosszat nyitni.

A folytatásban már közel sem voltunk annyira gördülékenyek, ez a játszma leginkább arról szólt, hogy felváltva adogattak a csapatok, egyik fél sem tudott jelentős előnyre szert tenni, majd úgy tűnt, hogy pont a legjobbkor, nekünk sikerült ez (21:18). Nem sokáig örülhettünk, mert gyorsan fordult a kocka (21:22), sőt az ellenfél második játszmalabdájánál – amit még hárítottunk – Sándor Renáta a földön maradt és nem is tudta folytatni a játékot. Még így is egyenlítettünk, de egy rossz nyitásfogadás megpecsételte a sorsunkat.

A negyedik szett sem indult jó, de aztán Oláh Vivien sokadik parádés ütésével átvettük a vezetést és lépegettünk előre (11:8). Aztán következett a teljes összeomlás, innen a végéig, már csak négy pontot szereztünk, míg ellenfelünk tizenhetet.
Ezek után nem sok jóra számíthattunk a mindent eldöntő szettben, de a lányok nem bizonytalanodtak el. 0:1 után Nagy Eszter egymás után hatszor szerválhatott, a kiharcolt előnyt megtartottuk a végéig, és megszületett a rég várt győzelem!

Jókay Zoltán vezetőedző: 
- Már sokan mondták előttem, hogy egy győzelem mindig jókor jön, de ez a mai tényleg nagyon kellett nekünk. Büszke vagyok játékosaimra, hogy végig volt tartásuk és kiélezett helyzetben, az ötödik játszmában, felül tudtak emelkedni önmagukon. Ezt nagyon nagy dolognak tartom, azt mutatja, hogy vannak tartalékok és értékek ebben a társaságban.
Voltak időszakok amikor nagyon jól ment a játék, mindenki igyekezett, talán Miklai Zsanettet és Oláh Vivient emelném ki, akik a széleken nagyon hatékonyak voltak. Utóbbi egyébként óriásit játszott, régóta vártam tőle ezt a teljesítményt. Sajnálatos Sándor Renáta sérülése, aki egy ártalmatlannak tűnő szituáció után dőlt ki, hétvégén biztosan nem számíthatok még rá, nagyon szeretném ha minél előbb felépülne, hiszen nagy szükségünk lenne rá!

ja     
fotó: Doba István
    

További fotók>>


Hirdetések