2012.01.23. | Vívás
Dr. Nagy Zsolt nyerte a Vasas SC egykori kardvívó világbajnoka valamint klubelnöke, Meszéna Miklós emléke előtt tisztelgő, az idei esztendőben második alkalommal megrendezett versenyt.

Hétvégén az ország legjobb férfi kardozói küzdöttek meg egymással Pasaréten, a Kovács Pál vívócsarnokban. Pénteken és szombaton került sor a Magyar Vívó Szövetség által kiírt két válogatóversenyre, amely a második napon Meszéna Miklós nevét viselte.

Péntek délután negyvennyolc vívó lépett pástra, köztük a teljes hazai élmezőny, soraiban hat vasasos kardforgatóval. Ők igazán kitettek magukért, hiszen a legjobb tizenhatig mindnyájan eljutottak. Ott dr. Nagy Zsoltot klubtársa Szilágyi Áron, míg öccsét, dr. Nagy Pált a gödöllői Gémesi Csanád búcsúztatta. Az elődöntőbe jutásért nem került sor újabb „testvérharcra”, Iliász, Szilágyi és Nemcsik sikerrel teljesítette ezt a kört is, míg fiatal reménységünk Ravasz Etele nagy csatában, két tus különbséggel maradt alul az újpesti Hamarral szemben. A fináléba kerülésért vívott asszóban Iliász Nikolász némi meglepetésre felülmúlta a már biztos olimpiai résztvevőnek számító Szilágyi Áront, és Nemcsik Zsolt is teljesítette feladatát. A döntőben Nemcsik továbbra is roppant magabiztos volt, és övé lett a végső siker.

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Szombaton, az előző napi eredmények figyelembe vételével, harmincketten szállhattak harcba a Meszéna vándorserleg elnyeréséért. A mieink ezúttal is teljes létszámban szerepeltek, és a tizenhatba – csakúgy, mint tegnap – mindegyikük eljutott. Ott dr. Nagy Zsolt egyetlen tus különbséggel visszavágott Szilágyi Áronnak a tegnapi verségért, míg Ravasz Etele dr. Nagy Pált verte meg. Nemcsik Zsolt pedig válogatottbeli társát, Decsi Tamást múlta felül. A folytatásban Nagy Zsolt Gémesi Csanádnál is egyetlen tussal szerzett többet, Iliász Nikolász pedig Ravaszt ejtette ki. 
A döntőbejutásért a tegnapi győztes Nemcsik Zsolt Lontay Balázzsal vívott, sajnos nem sokáig, ugyanis egy rossz mozdulat után olimpiai ezüstérmesünk feladta a küzdelmet. Iliász Nikolász és Nagy Zsolt párharcából az utóbbi jött ki jobban, így a fináléban ráhárult a feladat, hogy itthon tartsa a trófeát. Ez hektikus asszóban sikerült is neki, így válogatott társait megelőzve nyerte a viadalt.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a díjakat dr. Kertész Adrienn, Meszéna Miklós egykori élettársa, és Meszéna Gábor, a hajdani klubelnök unokatestvére adta át.

Nem láthattuk Pasaréten egyik nagy tehetségünket Szatmári Andrást, de igazoltan hiányzott. Ezen a hétvégén a franciaországi Dourdanban öregbítette klubja hírnevét, hiszen junior világkupa versenyen diadalmaskodott.

A VasasTv-ben láthatják az emlékverseny rövid összefoglalóját, megszólal a győztes dr. Nagy Zsolt, valamint két a londoni olimpiára aspiráló kiválóságunk, Nemcsik Zsolt és Iliász Nikolász.

ja    
fotó: Doba István    
 További fotók>>
Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Hirdetések