Nagy Dániel, 2023.02.25. | Jégkorong

Másfél hetet töltöttek Kanadában klubunk fiataljai, akik hatodik alkalommal vettek részt a világ egyik legnagyobb jégkorongtornáján, a PeeWee-n; a túráról Hoffmann Attila edző számolt be a honlapunknak.

Várva várt pillanat érkezett el klubunk fiatal jégkorongozói számára február első felében, klubunk ugyanis újra, immár hatodik alkalommal vehetett részt a világ egyik legnagyobb jégkorongtornáján, a kanadai PeeWee-n, aminek Québec városa adott otthont. A korábbi alkalmak alapján ismét felejthetetlen élmények vártak az ifjú hokisainkra, akik végül az ötödik helyet szerezték meg a BB-kategóriában.
 


 

„A torna keretein belül négy mérkőzést játszottunk, mellette két edzőmeccsen is jégre állhattak a játékosaink a tíz nap alatt. Szerencsére minden összecsapásunkon erős, színvonalas hokit mutató csapattal nézhettünk farkasszemet, amelyek mind észak-amerikai együttesek voltak – kezdi klubunk szakosztályának edzője, Hoffmann Attila. – Ami sajnálatos, hogy az első mérkőzésünkön, a Videotron Centre-ben húsz másodperccel a vége szerezte az ellenfelünk a gólt, amivel kikaptunk, ám a vesztes ágon még sosem jutottunk ennyire messzire, sőt korábban még nem is nyertünk azon mérkőzést. Többször is hosszabbításban vagy szétlövés után dőltek el a meccseink, ehhez is szoktak a fiataljaink, akik szívvel-lélekkel küzdöttek.”



 

A fiatalok nem csak a jégen szereztek maradandó emlékeket.

„Nagyon jól érezték magukat a játékosaink, a délelőtti meccs után jött az ebéd, majd a szabadidős program – általában így nézett ki egy napunk. Az NHL-mérkőzés felejthetetlen volt, mindenki kikerekedett szemekkel nézelődött a csarnokban; köszönjük szépen az ottawai magyar nagykövetségnek, hogy segítettek megvalósítani a látogatást. Csúszdaparkban is jártunk, ami szintén nagyon tetszett mindenkinek.”

A PeeWee-n részt vevő fiatalok:
Tamás Helga, Kovács Krisztián, Ujvári Donát, Perity Dániel József, Király Noel, Simon Csongor, Molnár Bolyk, Drexler Kamill, Tamás Áron, Fazekas Norbert, Dober-Német Gergő, Gyula Rebeka, Angyaláti-Szabó Bence, Szokonya Márk, Vértes Ádám, Csaba Levente, Németh Martin

Hirdetések