2012.01.22. | Röplabda
A Közép-európai Liga második helyén álló csapat otthonában nyert szettet, és állt helyt a Vasas Óbuda együttese.

Nova KBM Branik Maribor – Vasas Óbuda 3:1 (18, -24, 22, 19)
Maribor
Vezette: Kramar, Hranic

Vasas Óbuda: Borsos 4, Milovits 2, Sándor 25, Nagy E. 11, Oláh 9, Miklai 12. Csere: Lévai (liberó), Fábián, Gubicza, Gudmann.
Edző: Jókay Zoltán

Szlovénia második legnagyobb városának, egy minden igényt kielégítő sportkomplexumában lévő csarnokban mérkőzött egymással a két csapat, ahol az első szettben megilletődötten kezdtünk, a hazaiak végig vezetve húzták be a játszmát. A folytatás azonban már sokkal szívderítőbb volt. Az elején megszerzett előnyt végig sikerült megtartani – még a hajrában történt megingás ellenére is –, és egyenlítettünk. A harmadik szett közepéig még a „csodában” is reménykedhettünk, hiszen 16:10 is volt a javunkra. Sajnos innen is fordítani tudtak vendéglátóink és nagy csatában nyertek. A záró felvonásra már némileg elfogyott a hit, és akárcsak az elején ezúttal is a mariboriak irányítottak.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Az utóbbi időszakban látottakhoz képest – a vereség ellenére is – több pozitív üzenetet hordozott ez a találkozó. Többé-kevésbé jól küzdöttek a lányok, és voltak szakaszok, amikor egészen jól játszottunk. A harmadik játszmában, hatpontos előnyünknél sajnos „beragadtunk” egy felállásba és a játékvezetők sem voltak ekkor a helyzet magaslatán. Sajnálom, mert ha ezt a szettet megnyerjük, akkor még a végső győzelem is elképzelhető lett volna.
Sándor Renáta nagyon jól játszott, sok labdát kapott és bátran játszotta meg azokat, rajta kívül elégedett voltam középen Nagy Eszter teljesítményével is. De mindenki odatette magát, igaz hullámzó színvonalon.


Hirdetések