2012.01.22. | Kosárlabda
A Vasas kosaras hölgyei számára elérhető közelségbe került a felsőházi rájátszás a tegnapi, Cegléd elleni győzelemmel.

Vasas - Cegléd 59–52 (16–10, 10–19, 16–12, 17–11)
Pasaréti út, 200 néző.
Vezette: Vétek, Vida, Tőzsér

Vasas: Pál 4, Pusztai 7, Adamecz 15, Mansaré M. 16, Teilane 11. Csere: Bajnóczi, Katona Sz. 2, Szabó Flóra 4, Velkey.
Edző: Diósadi Deák Éva

Cegléd: Orbán 13, Cymmer 20/6, Sosnowska 6, Ruttner R., Serbán 4. Csere: Dobrowolska 3, Ruttner Zs. 6/6, Kobolák.
Edző: Újhelyi Gábor

Kipontozódott: Sosnowska a 40. percben

A bajnokság eddig lejátszott tizenhat fordulója után mindkét csapat neve mellett öt-öt győzelem állt a tabellán, a mai mérkőzés tétje tehát az volt, hogy melyik együttes tud lépéselőnyt szerezni a másikkal szemben. Ez pedig – ahogy a végén kiderült – a mieinknek sikerült.
Jól indult a találkozó, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és ez egészen a 13. percig tartott, amikor ellenfelünk zsinórban kilenc pontot ért el, és megfordította az állást. A pihenőre hárompontos előnnyel vonulhattak a vendégek. A folytatásban aztán sikerült magunkhoz térni, és ugyan egészen a lefújásig nyílt csatában, de megszereztük a győzelmet.

Diósadi Deák Éva vezetőedző:
- Nagy küzdelem után sikerült nyernünk, de ezzel a sikerrel még nem érezhetjük magunkat páholyban, van bőven tennivalónk az alapszakasz hátralévő mérkőzésein is.
Ma is viszonylag kevés pontot kaptunk, de a találkozó egy bizonyos szakaszában voltak problémák a védekezésünkkel, ekkor nem értünk ki a dobásokra, a védősorunk mögé pedig is többször eredményesen futottak be az ellenfél játékosai. Tudtunk azonban taktikát váltani, és helyre állítottuk hátul a stabilitásunkat. A támadójátékunk lehetett volna hatékonyabb is, de nem vagyok elégedetlen, hiszen eljutottunk a helyzetekig, a lepattanókat is sokszor sikerült visszaszerezni. Ezúttal Teilane, Mansaré, Pusztai és Adamecz tette a legtöbbet a győzelemért a csapatból.


Hirdetések