Jenkei Dániel, 2023.02.15. | Röplabda

Tükörsimán nyert a Vasas Óbuda a Folyondár utcában a Nyíregyháza ellen, így újabb kupadöntőre készülhet csapatunk.

MAGYAR KUPA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
VASAS ÓBUDA-FATUM-NYÍREGYHÁZA 3:0 (16, 19, 18)

Folyondár utca, 150 néző. Vezette: Adler, Mezőffy

Vasas: Fricova 12, Papp O. 5, Bannister 8, Török 8, Abdulazimova 7, Skrypak 3. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi 3, Jámbor 4, Fábián 2, Kump 4. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Fatum: Jurdza 13, Valentova 4, Cepni 4, Cicic, Leban 9, Lászlop 2. Csere: Tóth F. (liberó), Kovács-Francesco 2, Ramdin, Nyikolajcsuk 1, Földi. Vezetőedző: Tomás Varga


Már-már demoralizáló volt az a fölény az ellenfél számára, amiben a Vasas Óbuda röplabdázott a Folyondár utcában a Magyar Kupa elődöntő visszavágóján.

A lányaink fejében minden bizonnyal élénken élt még az első meccs képe, amelyet ugyan sikerült megnyerni, de a Nyíregyháza akkor nagyon kemény ellenfélnek bizonyult.
 


Ehhez képest most a legszorosabb a második szett lett, de akkor is csak tizenkilenc pontig jutottak a vendégek, így bő egy óra alatt sikerült lezárni a párharcot.

Görög mesterünk pedig a meccs utáni nyilatkozatában azt is pontosan elárulta, hogy mi a következő pirosbetűs dátum a Vasas-röplabda életében. Kupadöntőre fel!


Giannis Athanasopoulos vezetőedző, a Vasas Óbuda honlapjának:
- A mérkőzés elejétől kezdve koncentráltan röplabdáztunk, a lányok megmutatták, mennyire akarják a döntőbe jutást. Gratulálok a csapatomnak, örülök, hogy van esélyünk megvédeni a címünket. Várunk minden szurkolót március 12-én a Riz Levente Sportcsarnokba!


Hirdetések