Nagy Dániel, 2023.02.13. | Ökölvívás

A múlt héten megrendezett Bocskai István-emlékversenyen népes és nívós mezőny gyűlt össze; a debreceni eseményen klubunk öt ökölvívója indult el, közülük Lakos Regina bronzéremmel térhetett haza.

Február 7. és 11. között – a szokásoknak megfelelően – Debrecen adott otthont az ökölvívók Bocskai István nemzetközi emlékversenyének. A hatvanhetedik alkalommal megrendezett viadal Európa legnívósabb megméretései közé tartozik, amelyen olimpiai, világ- és Európa-bajnok bokszolók léptek a ringbe. Huszonhat országból több mint háromszáz sportoló mérte össze az erejét a viadalon, amely tavaly óta része a nemzetközi szövetség (IBA) pénzdíjas ranglista-versenysorozatának, a World Boxing Tournak.
 


Fodor Milán remek meccset vívott az olimpiai bronzérmes ausztrál ellenfelével Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
 

Ökölvívó-szakosztályunk vezetőedzője, Régi Dániel szerint nincs miért szégyenkezniük a vasasos indulóknak, sőt! Nem játszottak alárendelt szerepet, ráadásul egy éremnek is örülhettünk.

„A 19 esztendős Kertész Alexandra még a pályája elején jár, neki a tapasztalatszerzés volt a legfontosabb. Lengyel ellenféllel csapott össze az ötvenkilósok között, akivel szemben bátran, nagy harci kedvvel küzdött, ám végül alulmaradt; védekezésben még sokat kell fejlődnie – mondja Régi. – Lakos Regina remekül kezdett, komoly skalpot jelentett, hogy legyőzte az argentin vetélytársát. Az elődöntőben a szerbek profi világbajnokával került szembe, és mindössze három-kettőre kapott ki, rendkívül szoros meccsen, így bronzérem jutott neki hetven kilóban. A férfiak hatvanhét kilogrammos kategóriájában két versenyzőnk is elindult: a 19 éves Csönge Botond szlovén ellenféltől kapott ki, míg Fodor Milán előbb a csehek legnagyobb ígéretét verte egyhangú pontozással, majd a mezőny egyik klasszisa következett, aki a tokiói olimpián harmadik lett. Az ausztrál sráccal elképesztően jó meccset vívtak, és bár a siker nem jött össze, elégedettek lehetünk. Tóth-Szabó Vili »férfivá« érett ezen a versenyen, az első meccsét megnyerte, majd a negyeddöntőben a kazahok vb-ötödik, Ázsia-bajnokságon bronzérmes indulója állította meg; nem adta magát könnyen, győzelemmel felérő vereség volt ez. A tétmeccsek mellett kőkeményen ment a sparring, nem pihentek a versenyzőink; Kovács Kruzítót is meg kell említenem, aki nem indult el az eseményen, ám az első napon ott tudott lenni, így ő is ringbe szállt edzőmeccsen. Mindenkire büszkék vagyunk, folytatódik a munka!”


Hirdetések