Jenkei Dániel, 2023.02.08. | Röplabda

Ha pontot nem is szerzett, de szettet nyert az utolsó BL-csoportmeccsén a Vasas Óbuda Franciaországban.

BAJNOKOK LIGÁJA, A CSOPORT, 6. FORDULÓ
VOLLEY MULHOUSE ALSACE (FRANCIA)-VASAS ÓBUDA 3:1 (18, 23, -21, 17)

Mulhouse, Palais de Sports, 2500 néző. Vezette: Akdemir (török), Boulanger (belga)

Mulhouse: Rousseaux 14, Olinga Andela 8, Tchoudjang-Nana 10, Coneo 12, Van Avermaet 17, Mayer 3. Csere: Soldner, Casadei (liberók), Oliveira Souza 13, Schmit, A. Haak 1, Paradzik 3. Vezetőedző: Francois Salvigni

Vasas: Török 9, Papp O. 5, Bannister 23, Fricova 5, Abdulazimova 8, Skrypak 1. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Vezsenyi 4, Fábián, Boyko 8, Jámbor, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


2500 néző előtt játszhatta Franciaországban az utolsó BL-csoportmeccsét a Vasas Óbuda, legalábbis, ami az idei kiírást illeti. Természetesen a legfanatikusabb piros-kék drukkerek sem hiányozhattak, akik most egy nyert szettnek örülhettek Vasas-oldalon.

Lehetett volna ebben ma akár több is, de a franciák nagyon koncentráltak voltak végig, a mieink pedig többször hibáztak kulcsszituációkban. 

A vereség és a búcsú ellenére azonban egyértelműen büszkék lehetünk lányainkra, akik az elitsorozat meccsein végig megállták helyüket és rendkívül értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. 

 


Giannis Athanasopoulos vezetőedző pedig így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának a szerdai meccs után:

- A magas labdák elleni védekezésünk ma nem volt jó, idegesek voltunk, és már a meccs elején túl sok ingyenpontot adtunk az ellenfélnek. A második játszma végjátékában nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, hogy három ponttal meglépjünk, de a harmadikban így is kellő koncentráltsággal tudtuk nyomás alá helyezni az ellenfelet. A Mulhouse ma jobban teljesített, nekünk innentől kezdve az előttünk lévő két fontos feladatra, a Magyar Kupára és a bajnokságra kell koncentrálnunk. Igyekszünk a BL-ben tanultakat felhasználni.
 


Hirdetések