2011.12.07. | Ökölvívás
A Vasas több öklözője is ringbe száll Szombathelyen, ahol ma kezdődnek meg a nyolcvannyolcadik országos bajnokság küzdelmei.

Öt súlycsoportban, hét bokszoló képviseli a piros-kék színeket a vasi megyeszékhelyen, Bacskai Imre szakosztályunk vezetőedzője mindnyájuktól jó és eredményes szereplést vár:
- Légsúlyban Berna Dávidot indítjuk, aki 56 kg-ból fogyott le erre a súlycsoportra. Őt akár az végső győzelemre is esélyesnek tartom, hiszen nagyon jó képességű versenyző, bár hajlamos arra, hogy túlizgulja a meccseket. 
Kettővel feljebb, könnyűsúlyban, a nemrégiben ifjúsági OB-t nyerő, és torna legjobbjának választott Fodor Milánnak szurkolhatunk. Hatalmas tehetség, a felnőttek között is éremszerzést várok tőle. Ugyan az utóbbi időben az orrával bajlódott, de remélem kezelni tudjuk ezt a problémát.
Váltósúlyban ketten indulnak a Vasas-Süllős csapatából, Bacskai Balázs egyértelmű esélyes, számára csak az arany az elfogadható, míg a fiatal Szimler Áron fontos tapasztalatokat gyűjthet.
A 91 kg-osok között Darmos József sok csatát megélt már, mindenképpen ott lesz a végelszámolásnál, de a formájáról keveset tudok, hiszen nem velünk készül. Itt is lesz egy fiatalunk, Tóth Alex szintén megmutathatja az oroszlánkörmeit.
Szupernehézsúlyban hosszabb kihagyás után lép ringbe Kurtucz Csaba, aki rutinos, a korábbiakban sok sikert elért öklöző, nem lennék meglepve, ha a végén ő is dobogóra állhatna.

Ma délben lesz a sorsolás, ahol a mezőnyök nagyságára is fény derül, délután négy órától pedig már a szorítóra irányul a figyelem, ahol megkezdődnek az összecsapások.


Hirdetések