Gy. Szabó Csilla, 2023.02.03. | Kosárlabda

A nagyszerű formában játszó DVTK látogatott Pasarétre, amely végül 25 pontos győzelmet aratott. Papp Klaudiáéknak azonban így is voltak nagyszerű időszakaik, amikor egyenrangú félként küzdöttek bajnoki tabella második helyezettjével.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 13. forduló.
Vasas Akadémia
– DVTK-Hun-Therm 55-80 (22-23, 8-20, 12-22, 13-15)

Vasas: Papp (11/3), Smailbegovic (11/9), Nunn (13), Tóth, Madár E.(6),. Csere: Szerencsés, Budácsik (1), Salamon (5), Láng-Miticzky (2), Kádár (4), Van Rijs Dóra, Madár K. (2).

DVTK: Aho N.(11/6), Bernáth (7/3), Aho T. (6/3), Green (8), Garbin (11/3). Csere: Kányási (11/3), Kiss (12/6), Grigalauskyte (8), Bacsó (5/3), Oláh (1), Vég-Dudás.


Az előző fordulóban, Cegléden, olyan parádés teljesítményt nyújtott csapatunk, hogy a hét ötösébe Tóth Orsolya és Papp Klaudia is bekerült, utóbbit a forduló MVP-jének választották. Ennek ellenére tisztában voltunk azzal, hogy a pénteken Pasarétre látogató DVTK ellen nagyon kemény meccs vár ránk, hiszen ellenfelünk november óta nem kapott ki, akkor is a Soprontól szenvedett vereséget.

A papírformának megfelelően alakult a meccs eleje, hiszen folyamatosan vezettek a vendégek, ám nagyobb előnyhöz nem tudtak jutni. Sőt, a nyolcadik perc kezdetén Papp Klaudia középtávolijával a vezetést is megszereztük (14-13). Természetesen a diósgyőri válasz sem maradt el, amelyre ismét irányítónk felelt. Izgalmas csata alakult ki, kevesebb mint fél perccel a negyed vége előtt, Smailbegovics Nadija triplájával ismét vezetéshez jutottunk (22-21), amelyre Grigalauskyte válaszolt az utolsó másodpercekben, így egyetlen ponttal hozták végül a vendégek az első negyedet.

A második játékrész közepéig úgy tűnt, továbbra is tudjuk tartani a lépést a diósgyőriekkel, ám a 17. perctől egyre növelték előnyüket a vendégek, amely három perc leforgása alatt 13 pontosra duzzadt.

A szünet után sikerült faragni a hátrányunkból, de csak néhány percig, majd ismét a vendégek kerekedtek felül, s a negyed végére 23 pontos előnyre tettek szert.

A hajrában ismét nagyszerűen küzdött csapatunk, ám a húsz pont körüli különbség csak nem akart csökkeni, a DVTK keményen tartotta előnyét, és huszonöt pontos győzelmet aratott Pasaréten.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Egészen addig, amíg tartottuk magunkat a megbeszéltekhez és kellő akaraterővel, hittel rendelkeztünk, jó meccset játszottunk és tartani tudtuk a lépést. Az ilyen típusú mérkőzéshez azonban sajnos szűk a rotációnk. Egy fizikálisan erősebb és tapasztaltabb csapat a DVTK, amely lépésről lépésre érvényesíteni tudta akaratát. Sajnos, ma csak néhány játékosunk volt itt fejben, ami nagyon bosszantó a számomra, egy DVTK ellen mindenkire szükség lett volna. Ellenfelünk vérszemet kapott, így negyedről negyedre jobban játszott. Ezt a lendületet nekünk nem sikerült fékezni, de még ennél is nagyobb baj, hogy elkezdtük feladni. Több éve koptatom már a Vasas kispadját, és aki ismer, nagyon jól tudja, az én szótáramban ez a szó nem szerepel. Erről mindenképpen beszélnünk kell a lányokkal, a DVTK-nak pedig természetesen gratulálok a győzelemhez.”

Shaquilla Nunn, a Vasas Akadémia játékosa:

„A mérkőzés elején tudtunk úgy játszani és küzdeni, ahogy elterveztük. Az idő múlásával sajnos egyre kevésbé voltunk hatékonyak, kizökkentünk a fókuszból és hibát hibára halmoztunk. Egy olyan szintű csapat, mint a DVTK, természetesen élni tudott a lehetőséggel és nem hagyta, hogy vissza tudjunk jönni a meccsbe.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések