2011.11.28. | Atlétika
A jövő évi mezeifutó Európa-bajnokság színhelyén, a szentendrei skanzenben, az országos bajnoki címekről döntöttek a magyar távfutók ezen a hétvégén.

Akárcsak tavaly, ebben az évben is a női versenyszámban álltak nagyobb reményekkel rajthoz a Vasas távfutói. A Szentendrei Szabadtéri Múzeum területén kijelölt másfél kilométeres kör vonalvezetése igazán változatosra sikeredett, az emelkedőkkel és lejtőkkel tarkított pálya egyebek között egy gabonatároló csűrön is átvezetett.
A férfiak kilenc, míg a nők hat kilométert futottak és egyszerre rajtoltak, így a két mezőny egybefolyt, a külső szemlélő számára nem is igazán átlátható módon folyt a harc a helyezésekért.

Sokszoros magyar bajnokunk Zatykó Miklós, akinek az életében harmincnégy évesen már közel sem a futás áll a középpontban – négy gyermek nevelése, és egy vállalkozás irányítása mellett –, remekül teljesített, hiszen az előkelő ötödik helyen ért célba, és Soltész Rolanddal valamint Szederkényi Mátéval együtt csapatban, a dobogó második fokára állhatott fel.

A nőknél a bajnoki cím védője, Szederkényi-Takács Andrea a táv második felében szakadt le veszprémi riválisától, így ezúttal ezüstérem került a nyakába az eredményhirdetéskor. Számára – az Egyesült Államokban eltöltött hathetes magaslati edzőtábor után két héttel –, élettanilag talán nem a legideálisabb időpontban került sor erre a megmérettetésre, egy kivétellel azonban az összes vetélytársát legyűrte, így egyáltalán nincs oka a szomorkodásra. Gyurkó Fanni szerdán államvizsgázott az ELTE jogi karán, ő sem volt csúcsformában, de keményen küzdve az ötödik helyen zártt. Nagyon jól futott Khell Róza is, így női csapatunk tavalyi elsőségét megőrizve, ezúttal is aranyérmes lett.

További fotók>>

Eredmények
mezei OB

férfi felnőtt: 
  5. Zatykó Miklós 29.01
10. Soltész Roland 29.37
19. Szederkényi Máté 30.26
40. Petrik György 33.24
csapat:
2. Vasas-MiFiN (Zatykó, Soltész, Szederkényi)

női felnőtt:
  2. Szederkényi-Takács Andrea 22.36
  5. Gyurkó Fanni 23.52
12. Khell Róza 24.55
17. Móczó Zsanett 25.47
csapat:
1. Vasas-MiFiN (Szederkényi-Takács, Gyurkó, Khell)

férfi junior:
  9. Jenkei Péter 20.56
20. Molnár Donát 22.53
28. Bezzeg Dávid 24.26
csapat:
6. Vasas-MiFiN (Jenkei, Molnár, Bezzeg)

ifjúsági női:
35. Molnár Enikő 22.12


Hirdetések