Gy. Szabó Csilla, 2023.01.28. | Kosárlabda

Magabiztos győzelmet aratott női élvonalbeli együttesünk Cegléden. Akadémistáink pontosan követték a taktikai utasításokat, s ennek köszönhették a huszonkilenc pontos sikert.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 18. forduló.
VBW CEKK Cegléd
− Vasas Akadémia 66-95 (12-27, 11-19, 20-24, 23-25)

Cegléd: Williams (13/9), Cooper (17/6), Kobolák (9/3), Rakita (9/3), Laufer. Csere: Szabó (13), Szirony (5/3), Horváth, Danóczi.

Vasas: Smailbegovic (16/12), Madár E. (13/3), Tóth (20), Papp (17/9), Nunn (11). Csere: Madár K. (5), Szerencsés (4), Budácsik (2), Salamon, Láng-Miticzky (2), Van Rijs D. (3), Kádár (2).


A győzelemért utazott Ceglédre NBI/A-s női csapatunk, hiszen a CEKK elleni találkozó a kötelező meccsek közé tartozott. Jó előjel volt számunkra, hogy Papp Klaudia után, Budácsik Dorottya játékára is számíthattunk.

A hazaiak pontjaival indult a mérkőzés, ám a második perc végétől egyre jobban zárt a védekezésünk, s ennek köszönhetően a ceglédiek közel hat percen keresztül nem tudtak kosarat dobni. Akadémistáink ezzel szemben eredményesen vezették támadásaikat, a hárompontosok terén különösen jól teljesítettek. A 9. percben már tizenhét ponttal is vezettünk, amiből csak kettőt tudtak faragni a házigazdák.

A második negyedet is határozottan és ponterősen kezdtük, a ceglédiek továbbra is húsz százalék alatti dobószázalékkal rendelkeztek, a mieink pedig rendre hetven fölött jártak a statisztika szerint. Ez az eredményen is meglátszott, hiszen az ötödik perc közepén már 25 ponttal vezettünk, s ebben Tóth Orsolya jó sorozatának volt a legnagyobb szerepe. A játékrész második felében kicsit magára talált a Cegléd, de csak tizenhét pontra tudta megközelíteni együttesünket. Tóth pedig tovább szórta a kosarakat, így az első félidő végére már tizenöt pont állt a neve mellett. Csapatunk pedig megnyugtató huszonhárom pontos vezetéssel vonulhatott pihenőre.

A harmadik negyedben tovább növeltük előnyünket, többször is huszonkilenc pontra vezettünk, a ceglédiek azonban ekkor már minden kosarunkra igyekeztek válaszolni, a huszonötödik perctől volt is nagy futásuk, és huszonegy pontra jöttek vissza (60-39). A folytatásban ismét akadémistáink vették át a kezdeményezést, s biztosan őrizték nagyarányú vezetésüket.

Szerencsére a hajrában sem változott a játék képe, sőt, a negyedik negyed közepén már harminchárom ponttal is vezettünk. A vendéglátók ismét megpróbálták csökkenteni hátrányukat, de ez nem igazán sikerült. Akadémistáink végül huszonkilenc ponttal nyertek Cegléden.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Először is elégedett lehetek azzal, ahogy visszatértek azok a játékosaink, akiket a korábbi meccseken nélkülözni voltunk kénytelenek. Nagyjából mindent megvalósítottunk, amit szerettünk volna, követtük a taktikát, de persze voltak hibáink is. Összességében azonban elégedettek vagyunk, nyertünk és dolgozunk tovább, hogy elérjük a céljainkat.”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is szeretnék gratulálni a saját csapatomnak, mert nagyon jó munkát végeztünk. Felkészültünk az ellenfélből és mindenki láttam, hogy maximálisan koncentrál. Be tudtuk tartani azokat a taktikai utasításokat, amelyeket megbeszéltünk, és ennek meg is lett az eredménye.”

Fotók: hunbasket

 


Hirdetések