Nagy Dániel, 2023.01.25. | Ökölvívás

Nem sokáig pihenhettek az újévben klubunk ökölvívói, akik közül Lakos Regina szerbiai nemzetközi versenyen szerzett ezüstérmet, míg Fodor Milán edzőtáborban készül a közelgő megméretésekre.

Szerbiában szerepelt a múlt héten a magyar női ökölvívó-válogatott tizennyolc tagja. Klubunk bokszolói közül Lakos Regina kapott meghívást, hogy szerepeljen a tizenkettedik alkalommal megrendezett Nemzetek Kupáján. Ökölvívónk a 70 kilogrammosok mezőnyének második helyén fejezte be a zombori viadalt, így rögtön éremmel indított 2023 első nemzetközi versenyén.

„Bár túl sok pihenőnk nem volt az esemény előtt, azért érezni lehetett, hogy még az esztendő elején járunk – kezdi Lakos. –  A súlycsoportomba mindössze hat lány nevezett, ráadásul az elődöntőben nem állt ki az ellenfelem, így csak a döntőben próbálhattam ki magamat. Minden időt próbáltam kihasználni, hogy mozgásban maradjak: futós edzéseket iktattam be délelőttönként, illetve a magyar lányokkal és nemzetközi bokszolókkal is igyekeztem a lehető legtöbbet kesztyűzni. A fináléban fehérorosz ellenféllel kerültem szembe: az első menetben picit belealudtam, ami végül döntőnek bizonyult, hiszen a folytatásban fel tudtam venni a tempót és a stílust, szorossá tettem a végét, három-kettő arányban kaptam csak ki. Kár az elejéért. Ami pozitívum, hogy az összkép jó bunyót mutatott, látszódott a fejlődés; készülök a Bocskai-emlékversenyre, ahol ugyanaz lesz a célom, mint az év többi versenyén: kiadom magamból a maximumot, tapasztalatot szerzek, nem utolsósorban pedig élvezem a bokszot.”
 


Régi Dániel (jobbszélen), az ökölvívó-szakosztályunk vezetőedzője a tatai edzőtáborban (forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)
 

A szerbiai eseménnyel párhuzamosan a férfiszakág is munkába állt, amelynek válogatott képviselői jelenleg Tatán edzőtáboroznak. Ökölvívó-szakosztályunk vezetőedzője, Régi Dániel is tagja a stábnak, Fodor Milán pedig a versenyzők között képviseli a Vasast. A szakember Lakos Regináról és a férfiak edzőtáboráról is mesélt a honlapunknak.

„A fehérorosz versenyzők visszakerültek az ökölvívás vérkeringésébe, Regi döntőbeli ellenfele is onnan származik. Szoros meccset vívtak: az ötből kettő bíró látta jobbnak a bokszolónkat, így ezüst lett a vége, ám nem érdemes csüggedni, hiszen az eredménynél fontosabb volt a teljesítmény, azzal pedig elégedettek lehetünk – mondja Régi, aki az egyik kollégáját is kiemeli. – Ladányi Róbert edzőnkkel rengeteget kesztyűznek együtt, és tanultakat a ringbe is meg tudta mutatni. A fiúkkal jelenleg Tatán állomásozunk, gőzerővel készülünk a Bocskai-emlékversenyre, amin rendkívül erős mezőny várható. Svájci, norvég, francia és litván ökölvívók színesítik az itt készülő közeget, ami sokat jelent a magyar srácoknak. Milán a korábbiaknál is motiváltabb, jó állapotban és formában várja a folytatást!”

A borítóképen középen: Lakos Regina (forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)


Hirdetések