Gy. Szabó Csilla, 2023.01.21. | Kosárlabda

Fantasztikus első negyedet produkáltak akadémistáink a Sopron Basket ellen. A folytatásban ugyan érvényesült a bajnokcsapat fölénye, s huszonegy ponttal nyert Pasaréten, ám együttesünk így is remekül helytállt.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 17. forduló.
Vasas Akadémia
– Sopron Basket 49-70 (13-12, 8-22, 17-18, 11-18)

Vasas: Smailbegovic (7/3), Papp (13/6), Tóth (13/3), Madár E (4), Nunn (1). Csere: Salamon (4), Szerencsés (3), Madár K., Láng-Miticzky (4), Kádár, Van Rijs Dóra.

Sopron: Böröndy (7), Magbegor (13), Turner (7), Varga (9/3), Sitku (2),. Csere: Fegyverneky (5/3), Kunek (13/9), Stankovic (4), Czukor (4/3), Brooks (6) Völgyi.


A női élmezőny tabelláját egyetlen vereséggel vezető Sopron Basket látogatott szombaton Pasarétre. A hazai mezőny topcsapata kedden nemzetközi rangadót veszített a DVTK otthonában, így nem tudhattuk milyen lelkiállapotban érkezik hozzánk a Gáspár Dávid által irányított együttes.

Az utóbbi hetekben több alapemberét is nélkülöző Vasas ugyanakkor ismét számíthatott a sérülésből visszatérő irányítójára Papp Klaudiára, aki a találkozó előtt úgy nyilatkozott, hogy a következő Cegléd elleni bajnoki lesz számukra az igazán fontos, ám a bajnokcsapat ellen sem lépnek feltartott kézzel a pályára, s igyekeznek a lehető legjobban megnehezíteni a dolgát.


Játékosaink kemény védekezéssel hozták zavarba a bajnokcsapat kosárlabdázóit

Irányítónknak igaza is lett. S bár az első két kosarat a vendégek dobták, a folytatásban keményen harcoltunk az egyenlítésért, ami kisvártatva sikerült sikerült is. Mitöbb, Papp Klaudia hármasával még a vezetést is megszereztük a negyedik perc végén (7-6). Tóth Orsolya két büntetőjét, majd Smailbegovic Nadija duplájának köszönhetően pedig már ötpontosra nőtt az előnyünk (11-6). A Sopron természetesen nem nézte tétlenül csapatunk szárnyalását, ám az első negyedet így is mi nyertük egy ponttal.

A második negyed harmadik percében még mindig egyenlő volt az állás (17-17), s csak ezt követően kezdte növelni előnyét a bajnokcsapat. A játékrész végére tizenhárom pontosra nőtt a vezetésük.

A pihenés láthatóan jót tett akadémistáinknak, hiszen a nagy szünetről visszatérve ismét kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, s méltó ellenfelei voltunk a soproniaknak, akik a harmadik negyedet mindössze egyetlen ponttal nyerték.

A hajrára érthető módon elfáradtak játékosaink a vendégek által diktált óriási tempótól, s bár még ekkor is mindent megpróbáltak, végül 21 pontos vereséget szenvedtek az Euroliga tavalyi győztesétől.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Tudtuk, hogy a Sopron a sűrű menetrend miatt fáradtan fog jönni és pihenteti majd néhány játékosát. Talán ennek köszönhetően tudtunk a mérkőzés elején előnyhöz jutni, s amíg erőnk bírta, a meccsben maradni. Játékosaim tartották magukat a megbeszéltekhez, így a mérkőzés első szakaszát sikeresnek mondanám. Ahogy azonban a Sopron kezdett belejönni a meccsbe és egyre jobban érvényesítette az akaratát, mi is egyre több hibát vétettünk. Egy kicsit megtorpantunk, üres helyzeteket nem mertünk elvállalni, jóllehet egy ilyen kvalitású csapat ellen egy támadáson belül bizony ritkán adódik két ajtó-ablak helyzet is. Precízebben és gyorsabban kellett volna játszanunk ahhoz, hogy jobban megnehezítsük a Sopron dolgát. Ennek ellenére gratulálok a csapatomnak a mai teljesítményéhez, a Sopronnak pedig a győzelemhez. Kívánom, hogy mindkét csapat szép sikereket érjen el a folytatásban!”

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Az elején egész jól tartottuk a lépést ellenfelünkkel, ám ahogy a Sopron kezdte átvenni a vezetést, egyre jobban nyílt az olló. Sokáig tíz pont körüli volt a különbség, ami egy Sopron szintű csapat ellen szerintem kifejezetten jó teljesítmény. A mérkőzés végén azonban már érvényesült a papírforma. Nem csüggedünk, készülünk a jövő hétre, hiszen számunkra az lesz a fontosabb mérkőzés.”

Fotók: hunbasket


Hirdetések