Gy. Szabó Csilla, 2023.01.21. | Kosárlabda

Hétpontos vereséget szenvedett férfi együttesünk Nagykőrösön, s ezzel a forduló egyik nagy meglepetését okozták a tabella utolsó előtti helyén álló házigazdák. A Vasas Akadémia gárdája a vereség következtében le is csúszott a dobogó harmadik fokáról, amelyet eddig magabiztosan őrzött. 

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 17. forduló.

Nagykőrösi Sólymok – Vasas Akadémia 65-58 (18-12, 13-19, 13-14, 21-13)

Nagykőrös: Fehér (10/6), Kocsis (8/6), Kovács (8/6), Lakosa (14), Váits (14/3). Csere: Timkó (2), Molnár B., Molnár M. (9/9), Filep.

Vasas: Moravcsik (11/3), Fekete (5), Kelemen (4), Cseh (10/3), Bagó (4). Csere: Andrássy (6/3), Farkas (9/6), Marcikic (7/3), Dormán (2), Pleesz.


A tabella utolsó előtti, 13. helyén álló Nagykőrösi Sólymok otthonába látogatott férfi csapatunk, amely továbbra is őrzi harmadik helyezését, s legutóbb a TF-BP csapatát győzte le magabiztosan.

Jól kezdtek a hazaiak, a hatodik perc végére nyolc ponttal elhúztak (12-4), a mieink ugyanis hosszú perceken át nem tudtak pontot szerezni, miközben a védekezésünk sem működött igazán. Cseh Botond büntetője törte meg a rossz sorozatot, majd Marcikic León csatlakozott hozzá egy triplával. (12-8). Sajnos a válasz is gyorsan érkezett, így maradt a hétpontos hátrány. A folytatásban is Cseh kosaraira számíthattunk, s végül hatpontos hazai vezetéssel zárult az első negyed.

A másodikban Farkas Attila pontjaival kerültünk közelebb a vendéglátókhoz, majd Bagó Martin is beszállt a kosárszerzésbe, a tizenharmadik perc végén az ő duplájának köszönhetően vezettünk először a meccs folyamán (22-21). Ettől kezdve hol a Nagykőrösnél, hol nálunk volt az előny, s ezzel ismét nyílttá és izgalmassá vált a találkozó. 31-31-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.


Farkas Attila (9) próbálja szerelni a kosárra törő nagykörősi játékost

A szünet után Fekete Viktor duplája révén jutottunk előnyhöz, ám ismét gyorsan válaszoltak a hazaiak. A 25. perc végére nyolc ponttal sikerült ellépnünk, így tűnt végre rendeztük sorainkat (43-35). Ekkor majd három percen keresztül egyik csapat sem tudott betalálni, s ebből a nehéz helyzetből végül a házigazdák jöttek ki jobban. Nemcsak ledolgozták hátrányukat, de Molnár Miklós triplájának köszönhetően fordítani is tudtak. Marcikic sikeres büntetőivel azonban egypontos előnnyel várhattuk a hajrát.

A negyedik negyedet is jól kezdtük, Moravcsik Áron triplájával, amelyre Molnár Miklós ismét hárompontossal válaszolt. Maradt tehát a fej fej melletti küzdelem, a meccs végén azonban a házigazdák összpontosítottak jobban, s ezzel hét ponttal megnyerték a mérkőzést.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálunk a Nagykőrösnek a megérdemelt győzelemhez! Hanyagul és dekoncentráltan kezdtük a meccset, az első negyedben kilenc labdát adtunk el. Később azért tudtunk visszajönni a meccsbe, mert a saját játékunkat kezdtük el játszani. Ám amikor vezettünk ismét a rosszra váltottunk át. Még egyszer gratulálok és sok sikert kívánok a szezon hátralévő részében a Nagykőrösnek.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések