2011.11.17. | Röplabda
Szombaton a komoly történelmi hagyományokkal bíró szlovén kisvárosban, Kamnikban lép pályára Vasas Óbuda röplabdacsapata.

Négy hét szünet után folytatódik a csapat számára a Közép-európai Liga küzdelemsorozata, viszont karácsonyig már nem lesz megállás, hiszen a Baku elleni két Challenge-kupa mérkőzést is figyelembe véve, non-stop program vár a lányokra.

A hosszú tétmérkőzés nélküli időszakban a játékosok közül öten – Dékány Bernadett, Miklai Zsanett, Nagy Eszter, Oláh Vivien és Sándor Renáta –, a felnőtt válogatott keret tagjaként ekkor is Jókay Zoltán irányításával dolgoztak, míg az itthon maradókat Kőnig Gábor instruálta. Igaz, közülük is több fiatal tehetség – Borsos Lili, Fábián Fanny, Gubicza Laura, Stefanik Orsolya és Takács Bernadett –, néhány napot az ifjúsági válogatott edzőtáborában töltött. Keddtől azonban már újra együtt a társaság, és nagy elszántsággal várják az előttük álló kihívásokat.

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Annak mindenképpen nagyon örültem, hogy a felnőtt válogatott edzőtáborába a sérüléséből felépülő Dékány Bernadett is velünk tarthatott, és bár végül ő, valamint Oláh Vivien a bakui selejtezőtornára utazó szűkebb keretbe már nem került be, de mindnyájan komoly munkát végeztek, és rengeteg tapasztalatot gyűjthettek a gyakorlások és a mérkőzések során. 
Itthon, a korosztályos válogatottak elfoglaltsága miatt előfordult, hogy csak négy játékosnak tudott edzést tartani Kőnig Gábor a Folyondár utcában, így aztán emiatt ekkor elsősorban csak technikai jellegű gyakorlásokat végezhettek, illetve az egyéni kondíció fejlesztésén volt a hangsúly.
Az idény eddigi mérkőzésein két kulcsjátékosunk is hiányzott sérülése miatt. Közülük – ahogy már említettem – Dékány úgy tűnik teljesen felépült, fokozatosan illeszkedik vissza a munkába, és a rossz reflexei is múlnak már. Úgy látom teljes erőből el meri indítani az ütéseket, de nyilván egy hosszabb folyamat az, amíg minden ugyanolyan lesz mint korábban volt. Milovits Juli mozgásán még látszik, hogy a védekező mechanizmusok annak ellenére működnek, hogy éppen a mai, utolsó kontrollvizsgálaton teljesen egészségesnek nyilvánították. Eközben pedig – érthetően – nagyon türelmetlen, szeretne együtt dolgozni, ott lenni a pályán a többiekkel, hiszen eddigi pályafutása során ilyen hosszú ideig tartó sérülésben még nem volt része. 
Azok, akik kint voltak Azerbajdzsánban hétfőn még pihenőt kaptak, de keddtől már azon dolgozunk, hogy közösen pörögjünk fel az előttünk álló feladatokra. Pénteken utazunk el Szlovéniába, ahol szombat délelőtt még egy átmozgató edzést is tartok az esti mérkőzés előtt. A MEL eddig lejátszott találkozóin rengeteg volt a körbeverés, úgyhogy az esélyeket illetően nehéz az eredményekből bármiféle következtetést levonni, mi mindenesetre úgy készülünk, hogy mielőbb szeretnénk az első győzelmünket külhoni ellenféllel szemben is begyűjteni.

ja   
 

 


Hirdetések