Gy. Szabó Csilla, 2023.01.18. | Karate

Rekordszámú fiatal tett sikeres övvizsgát december végén a Vasas SC karatékái közül. Egri Tamás szakosztály-igazgató szerint a koronavírus-járvány befejeződése óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportág. Ez a felfutás kaphat most újabb lendületet a négy bázisiskola révén, amelyekben a testnevelési órákon is bemutatkozhat a karate.

Az évvégi, decemberi övvizsgát követően, napközis jellegű téli táborral indította az új esztendőt a Vasas SC karateszakosztálya. Az egyhetes programban, ahogy azt már megszokhatták a fiatalok, a komoly edzések egyhangúságát sok-sok vidám közös programmal igyekeztek megtörni edzőink.

„Büszke vagyok a tanítványainkra, mert mindenki a legjobb tudása szerint teljesített, az elméleti és a gyakorlati feladatokból egyaránt maximálisan felkészültek – értékelte Egri Tamás az övvizsgát. – De szükség is volt a tanulásra, mert a vizsga a legkisebb négy és fél évestől éppúgy maximális koncentrációt igényelt, mint a legidősebb tizenegy éves, rutinosabb társától. No persze életkora és fejlettségi szintjének függvényében. Úgy látom, hogy a fiataloknak óriási motivációt jelent a fekete öv megszerzése, az odáig vezető úton pedig nagyon keményen hajlandóak dolgozni. A decemberi tapasztalatokból arra lehet következtetni, hogy a következő, nyári vizsgákon ismét rekordszámú gyermek adhat majd számot tudásáról, igaz, immáron egy szinttel feljebb. Ráadásul ekkor vizsgáznak majd idősebb, haladó sportolóink is.”

Egri Tamás szerint az elmúlt két esztendőben egyre több fiatal választja szakosztályunkat, s aki egyszer belép a Vasas dojojába, azt hosszú évekre rabul ejti a jó hangulat és a sportág izgalmas világa. Éppen ezért nagy eredmény, hogy mind a négy bázisiskola vezetője engedélyt adott arra, hogy a testnevelési óra keretében is bemutatkozhasson a karate, s így közvetlen utat kaptak edzőink a megnyerhető fiatalok felé.

„Nagyon kicsi nálunk a lemorzsolódás, ezért is tartom nagy lehetőségnek a testnevelési órákon való részvételt. Izgalmas, jó programmal készülünk, biztos vagyok benne, hogy ismét szintet fogunk lépni a bázisépítés mennyiségében és minőségében. Az utóbbi két évre tehát nem lehet panaszunk, igaz mi is mindent megteszünk azért, hogy tartsuk a tőlünk megszokott magas színvonalat. A közösségi programokat is fontosnak tartjuk, tábor, mozi, csapatépítő nap rendszeresen szerepel benne. Bizonyára ez is közrejátszik abban, hogy a gyerekek szívesen jönnek edzésre” – foglalta össze a koronavírus-járvány óta eltelt időszak tanulságait Egri Tamás.


Hirdetések