Gy. Szabó Csilla, 2023.01.15. | Kosárlabda

A három kulcsemberét is nélkülöző élvonalbeli csapatunk mindent megpróbált a PEAC otthonában, ám végül érvényesült a hazaiak akarata. A második és a harmadik negyedben remekül tartották magukat akadémistáink.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 16. forduló.
NKA Universitas PEAC
− Vasas Akadémia 76-56 (24-14, 14-14, 19-20, 19-8)

PEAC: Calhoun (6/6), Burdick (15), Kiss (16), Katanic (11), Laczkó. Csere: Wentzel (16/6), Simon, Sanchez (5), Szücs (5/3), Rátkai, Kaszás-Pap (2), Olawuyi.

Vasas: Tóth (16), Smailbegovic (11/9), Madár E. (6/3), Szerencsés, Nunn (14). Csere: Madár K. (3/3), Salamon (4), Kádár (2), Láng-Miticzky, Van Rijs L., Van Rijs D.


Erősen kezdett a szerdán még Európa-kupa nyolcaddöntőbe jutást ünneplő, a hazai bajnokságban pedig négy győzelmes sorozatból érkező PEAC együttese. A pécsiek alig több mint másfél perc alatt 7-0-ra húztak el. Akadémistáink közül Schaquilla Nunn igyekezett tartani a lépést, a harmadik perc végén büntetőkkel szerezte első pontjainkat, majd egy duplával csökkentette háromra a hátrányunkat. A házigazdák azonban robogtak tovább, s a hetedik perc derekára már 15-4-re húztak el. Madár Kata egy tökéletes távolival törte meg a több mint három percen át tartó kosárszünetünket, s jöttünk vissza nyolc pontos hátrányra (15-7). A negyedet végül tíz pontossal előnnyel zárták a pécsiek.

A második negyed elején Tóth Orsolya hozta vissza a reményt, két duplájával hat pontosra csökkentette a hátrányunkat. A pécsiek azonban azonnal válaszoltak, és a negyed közepére ismét tizennégy pontosra növelték előnyüket. A hatodik percben Madár Eszter triplája, majd büntetője révén ismét tízre csökkent a különbség, s a negyedet egálra kihozva, ez meg is maradt a nagy szünetre.


Tóth Orsolya alapembereink hiányában ismét vállalta a vezéregyéniség szerepkörét

A második félidőre láthatóan nagy lelkesedéssel jöttek ki játékosaink, Tóth Orsi szerezte az első pontot. Erre még határozottan válaszoltak a pécsiek, ám a folytatásban kiegyenlített küzdelem alakult ki a csapatok között. Hátrányunk egyre ritkábban nőtt tíznél nagyobbra. A negyed kilenc pontos PEAC-vezetéssel zárult.

A negyedik negyedben azonban gyorsan szertefoszlottak a reményeink, határozottan kezdtek a pécsiek és a 33. perc végére tizenöt pontra nőtt az előnyük. Ezt követően már csak Tóth és Nunn szerzett egy, illet két kosarat, miközben a házigazdák pontosan támadtak, s ennek köszönhetően 20 ponttal verték a Papp Klaudia, Budácsik Dorottya és Katrina Pardee nélkül felálló női élvonalbeli együttesünket.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Ma nem összpontosítottunk eléggé. Nem a megfelelő mentalitással kezdtük a mérkőzést, és hagytuk, hogy a PEAC magabiztossá váljon. A szűkös cserelehetőségeink ellenére igyekeztünk változtatni, és szorosabbá tenni a harcot a lepattanókért. Rendeztük sorainkat, és a harmadik negyed végéig tartottuk a három labdányi különbséget, de ezután teljesen szétesett a játékunk.”

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak a pécsiek, és a magassági fölényüket is kihasználták. Sok kulcsjátékosunk hiányzott és bár nem szeretnénk mentegetőzni, de ez is közrejátszott abban, hogy húsz ponttal kaptunk ki.

Fotók: hunbasket


Hirdetések